Inovaţia unui elev, premiată de Microsoft. Cristi Dragomir a creat ochelarii care îi ajută pe nevăzători să se orienteze

0
0

Invenţia unui adolescent de 17 ani, din Deva, a fost premiată de Microsoft. Cristi Dragomir a conceput ochelarii care îi ajută pe nevăzători să se orienteze. A fost şi premiantul săptămânii, în cadrul campaniei “Premianţii fără premii”, organizată la Deva.

Cristi Dragomir are doar 17 ani şi este elev în clasa a unsprezecea la secţia de limbă germană a Colegiului Naţional “Decebal” din Deva. Pasionat de tehnologie şi dornic să îi ajute pe cei din jurul său, adolescentul a reuşit să creeze un dispozitiv care a uimit juriul unui concurs organizat de corporaţia Microsoft.

Cristi Dragomir a obţinut premiul I la faza naţională a concursului organizat de Microsoft, în cadrul secţiunii “World Citizenship”, al cărui scop a fost crearea celui mai bun software destinat rezolvării problemelor sociale stringente. A prezentat un dispozitiv care îi ajută pe nevăzători să se orienteze.

“Dispozitivul pe care eu l-am denumit Vizium funcţionează relativ simplu. Pe ochelari sunt montaţi senzori de mai multe tipuri care se completează unul pe celălalt. Aceşti senzori au menirea de a citi mediul înconjurător, de a citi distanţa faţă de obiecte, care este calculată şi transmisă unor motoare de vibraţii. Persoana care poartă acest dispozitiv va simţi, prin vibraţii, apropierea de obiectele din jurul ei şi conturul acestora”, a explicat Cristi Dragomir, care în prezent lucrează la perfecţionarea ochelarilor cu senzori pe care i-a conceput.

image

Tânărul a fost astăzi premiantul campaniei civice “Premianţii fără premii”, organizată în fiecare sâmbătă la Deva, prin care sunt recompensaţi simbolic, cei care prin munca lor merită recunoştinţa comunităţii.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiantul hunedorenilor

Zeci de oameni au venit în această dimineaţă în Piaţa Victoriei din municipiul Deva pentru a-l întâlni pe Corneliu Birtok Băneasă, un tânăr inventator din Deva, ale căror inovaţii în domeniul auto au fost premiate în întreaga lume.

Premiantul săptămânii: Raul Oaida, tânărul care a impresionat lumea cu proiectele sale ingenioase

Raul Oaida (20 de ani) a construit un motor cu reacţie adaptabil pentru biciclete şi o maşină din piese Lego, propulsată cu ajutorul unui sistem bazat pe folosirea aerului comprimat. Este un tânăr energic şi inventiv, iar iniţiatorii campaniei „Premianţii fără premii” vor să îi răsplătească ingeniozitatea şi performanţele, printr-un gest simbolic.

Poliţistul care a înfiat doi copii şi vrea să adopte un prunc ce fusese aruncat în ghenă e premiantul hunedorenilor

Florin Bolosin a devenit astăzi cel de-al treilea „premiant fără premii”. Comisarul de poliţie este eroul campaniei civice prin care sunt răsplătiţi oamenii care prin curajul, munca şi gesturile nobile pe care le-au făcut pot reprezenta modele pentru ceilalţi.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite