VIDEO Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiantul hunedorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiantul acestei sâptămâni. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiantul acestei sâptămâni. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Zeci de oameni au venit în această dimineaţă în Piaţa Victoriei din municipiul Deva pentru a-l întâlni pe Corneliu Birtok Băneasă, un tânăr inventator din Deva, ale căror inovaţii în domeniul auto au fost premiate în întreaga lume.

Corneliu Birtok-Băneasă este obişnuit cu marile saloane de inventică din lume, unde a fost premiat de 13 ori cu aur, pentru inovaţiile sale în domeniul auto.

Tânărul inventator din Deva este realizatorul unor prototipuri de filtre auto, cu ajutorul cărora maşinile îşi reduc consumul de combustibil, iar randamentul motoarelor lor creşte.

În această dimineaţă, Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiat din nou, de această dată de comunitatea din Deva care s-a alăturat campaniei „Premianţii fără premii”. Zeci de hunedoreni au venit să îl întâlnească pe Corneliu, în Piaţa Victoriei din municipiu.

“Corneliu Birtok Băneasă este inventatorul hunedorean care a reuşit să impresioneze foruri internaţionale prin ingeniozitatea sa. A inventat un filtru de aer supraaspirant, care reduce consumul de carburant, mărind în acelaşi timp puterea motorului pe care este montat acest dispozitiv. Rezultatele sale la nivel mondial îl recomandă, spunem noi, pentru a fi recompensat public cu privire la modul în care face cunoscută România”, spun iniţiatorii campaniei civice.

DEVA: Corneliu Birtok Băneasă, premiat simbolic

Corneliu Birtok-Băneasă a primit un buchet de flori şi o diploma de premiant. “Faptul că am fost răsplătit în cadrul acestei campanii reprezintă o recunoaştere la mine acasă, ceea ce e un lucru deosebit, emoţionat şi plăcut”, a spus Corneliu.

Vă recomandăm şi:

Corneliu Birtok baneasa

Invenţia lui Birtok-Băneasă "a luat" aurul clujenilor. Filtrul supraaspirant face furori la saloanele de inventică

Inventator român, premiat la Bruxelles pentru filtrul de aer care reduce radical consumul

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite