VIDEO Inventatorul medaliat cu aur s-a întors în Deva plin de speranţe

0
0

Corneliu Birtok Băneasă, tânărul inventator din Deva, s-a întors marţi dimineaţă de la Salonul Internaţional de Inventică din Geneva cu o medalie de aur acordată pentru inovaţia sa în domeniul industriei auto.

Corneliu Birtok Băneasă s-a întors în Deva bucuros de premiile obţinute la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva: o medalie de aur şi premiul delegaţiei din Hong Kong pentru dispozitivul dinamic de transfer al aerului, menit să scadă consumul de carburant la camioane şi autobuze, cu până la 7 la sută.

„Acest dispozitiv captează curenţii de aer şi hrăneşte filtrul de aer al maşinilor cu un flux de aer suplimentar”, explică, pe scurt, Corneliu. A lucrat luni întregi la perfecţionarea inovaţiei, în garajul familiei sale, iar apoi în laboratoarele Facultăţii de Inginerie din Hunedoara.

Filtrele şi dispozitivele pentru care deveanul a fost medaliat la Salonul Internaţional de Inventică au fost testate apoi pe autovehiculele unei firme de transport din Deva, iar rezultatul a fost mulţumitor. Confirmarea a primit-o de la specialişti, la Geneva, Nu ştie încă dacă premiile obţinute îl vor ajuta mai departe. Este foarte greu ca invenţiile concepute în atelierul mic al deveanului să se transforme în produse de serie, folosite de marile companii din industria auto, spune Corneliu.

Totuşi, deveanul este optimist, mai ales că în ultimii ani a reuşit să încheie colaborări cu câteva companii interesate de invenţiile sale şi chiar să îşi dezvolte un brand propriu: Air by Corneliu. Inventatorul din Deva susţine că va continua inovaţiile, în plan având realizarea unei turbine eoliene.

Hunedoara: Corneliu Birtok Băneasă, despre invenţii


Vă recomandăm şi:

Corneliu Birtok-Băneasă, medalie de aur la Geneva pentru dispozitivul de reducere a consumului la camioane cu 5%          Inventatorul şi inginerul român Corneliu Birtok-Băneasă a câştigat medalia de aur şi premiul delegaţiei din Hong Kong la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. El a realizat un dispozitiv de transfer al aerului care reduce consumul de carburant cu peste 5% la autobuze şi camioane.

Dispozitivul care reduce consumul de combustibil la camioane va fi prezentat la Geneva de Corneliu Birtok Băneasă           Corneliu Birtok Băneasă participă la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva cu o inovaţie menită să scadă consumul de combustibil al camioanelor şi poluarea cu noxe a acestora. Tânărul din Deva este în prezent unul dintre cei mai premiaţi inventatori din ţară.

VIDEO Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiantul hunedorenilor         Zeci de oameni au venit în această dimineaţă în Piaţa Victoriei din municipiul Deva pentru a-l întâlni pe Corneliu Birtok Băneasă, un tânăr inventator din Deva, ale căror inovaţii în domeniul auto au fost premiate în întreaga lume.

VIDEO Maşina care funcţionează cu aer. Raul Oaida a construit primul autoturism din LEGO, propulsat cu aer comprimat        O invenţie a tânărului Raul Oaida ţine din nou prima pagină a ziarelor din Marea Britanie. Deveanul în vârstă de 20 de ani a construit din piese LEGO o maşină de o jumătate de tonă, care este propulsată de motoare cu aer comprimat.

Raul Oaida va fi cetăţean de onoare al municipiului Deva. Tânărul a uimit Europa cu invenţiile sale           Administraţia locală a Devei a propus acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului lui Raul Oaida, tânărul inventator, care a devenit cunoscut în lume după ce a  construit un motor cu reacţie adaptabil pentru biciclete şi o maşină din piese Lego, propulsată cu ajutorul unui sistem bazat pe folosirea aerului comprimat.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite