Concedierile masive din Primăria Deva, suspendate. Zeci de poliţişti locali îşi păstrează posturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Deva.
Primăria Deva.

Concendierile masive anunţate la Primăria Deva, în urma unei hotărâri de Consiliu Local au fost suspendate, printr-o decizie a instanţei.

La o lună după ce Consiliul Local Deva a decis reorganizarea serviciilor din primărie, care prevedea eliminarea a 168 de posturi din administraţia locală, magistraţii au decis suspendarea hotărârilor de Consiliu Local de modificare a organigramei.

„Având în vedere că prin Sentinţa nr. 866 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în data de 12 noiembrie 2020, Hotărârile Consiliului Local Deva nr. 387 / 2020, 388 / 2020 şi 390 / 2020 au fost suspendate, toate actele emise în aplicarea prevederilor acestor hotărâri sunt suspendate cu această dată”, a informat Primăria Deva. Tribunalul Hunedoara a admis solicitarea de suspendare a hotărârilor, la cererea a 18 angajaţi din primărie, până la soluţionarea în fond a acţiunii.

Aşadar, în aşteptarea unei decizii finale a instanţei cu privire la legalitatea demersurilor administraţiei locale, angajaţii Primăriei Deva care au fost înştiinţaţi că îşi vor pierde locurile de muncă îşi vor continua activitatea.

În luna octombrie, Consiliul Local Deva a adoptat o hotărâre privind reorganizarea aparatului de specialitate al Primarului municipiului Deva şi a instituţillor publice din subordinea Consiliului Local, care prevedea ca din cele 719 posturi în administraţia locală din Deva vor rămâne disponibile 551 de posturi. Conform hotărârii de Consiliu Local, noua organigramă prevede reducerea cu 168 a numărului de posturi din administraţia locală a Devei.

Cel mai mult vor avea de suferit angajaţii Direcţiei Poliţiei Locale Deva, din cadrul aparatului de specialitate, unde numărul de posturi va fi redus de la 76 la 28, după reorganizare. Reprezentanţii lor au contestat decizia în instanţă. Şi Direcţia de Asistenţă Socială urma să îşi reducă numărul de posturi disponibile de la 99 la 57 de posturi. Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva va avea 162 de posturi, cu 10 mai puţin decât în prezent. Clubul Sportiv municipal Deva va avea 10 posturi, cu unul mai puţin decât în prezent. Creşa Deva va avea 50 de posturi, cu 9 mai puţin decât în prezent. În noua organigramă nu se mai regăseşte Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, cu 13 posturi. Doar Direcţia Publică Locală de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă Deva va rămâne tot 18 posturi, ca în prezent. Însă instanşa va decide dacă hotărârea poate fi aplicată.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Centru logistic inaugurat la marginea Devei. Investiţia privată se ridică la 20 de milioane de euro

Suma uriaşă cheltuită de un serviciu din Primăria Deva pentru două pagini de Facebook şi una de Instagram

Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă în Deva. Cât cheltuie primăria cu iluminatul festiv

Cât va costa deszăpezirea străzilor şi trotuarelor din Deva. Primăria a scos la licitaţie lucrările

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite