Poliţia Locală Deva, lovită crunt. Dispar două treimi din posturile în instituţie, în urma reorganizării

0
0

Noua organigramă a municipalităţii din Deva, adoptată joi, prevede reducerea drastică a numărului de posturi din administraţia locală. Poliţiştii locali sunt printre cei mai afectaţi.

Consiliul Local Deva a adoptat, joi, hotărârea privind reorganizarea aparatului de specialitate al Primarului municipiului Deva şi a instituţillor publice din subordinea Consiliului Local. Din cele 719 posturi în administraţia locală din Deva vor rămâne disponibile 551 de posturi.

„Analizând organigrama, statul de funcţii şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare pentru aparatul de specialitate al Primarului municipiului Deva şi pentru instituţiile publice din subordine Consiliului Local, precum şi activitatea structurilor funcţionale, am constatat că există compartimente funcţionale supradimensionate ca număr de posturi”, se arată în referatul proiectului.

Conform hotărârii de Consiliu Local, noua organigramă prevede reducerea cu 168 a numărului de posturi din administraţia locală a Devei. Astfel: Aparatul de specialitate al Primarului Deva îşi va reduce numărul de posturi de la 347 la 254. Cel mai mult vor avea de suferit angajaţii Direcţiei Poliţiei Locale Deva, din cadrul aparatului de specialitate, unde numărul de posturi va fi redus de la 76 la 28. Direcţia de Asistenţă Socială îşi va reduce numărul de posturi disponibile de la 99 la 57 de posturi. Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva va avea 162 de posturi, cu 10 mai puţin decât în prezent. Clubul Sportiv municipal Deva va avea 10 posturi, cu unul mai puţin decât în prezent. Creşa Deva va avea 50 de posturi, cu 9 mai puţin decât în prezent. În noua organigramă nu se mai regăseşte Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, cu 13 posturi. Doar Direcţia Publică Locală de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă Deva va rămâne tot 18 posturi, ca în prezent.

„În urma reorganizării s-au desfiinţat 168 de posturi reprezentând funcţii publice de conducere, de execuţie şi funcţii contractuale, şi s-a realizat o economie la bugetul local de aproximativ 1.000.000 lei în fiecare lună. Scopul principal al acestei reorganizări este însă cel de a eficientiza activitatea funcţionarilor Primăriei în relaţia cu cetăţenii municipiului Deva”, susţine primarul Florin Oancea.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cea mai înaltă clădire din Deva, monumentul neputinţei. Povestea noului palat administrativ

Piaţa agroalimentară din Deva intră în administrarea primăriei. A fost reziliat contractul cu firma privată

Gara din Brad, emblema pustie a Ţării Zarandului. Trenurile de călători, retrase de pe ruta Brad - Ineu 

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri