Român răpit, bătut și filmat pentru că a depus mărturie într-un dosar penal. Pedepsele minore primite de răpitori

0
Publicat:

Un bărbat din Galați, care a fost chemat ca martor într-un caz de ucidere din culpă, s-a trezit răpit în plină stradă, băgat cu forța într-o mașină și dus la locuința unuia dintre răpitori, unde a fost bătut și chestionat în legătură cu declarația pe care o dăduse în procesul penal.

Bărbatul a fost răpit de pe stradă și bătut pentru că a depus mărturie FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul a fost răpit de pe stradă și bătut pentru că a depus mărturie FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Tecuci i-a condamnat în 26 martie pe patru bărbați la pedepse de câte un an de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia instanței nu este definitivă.

Anchetatorii au stabilit că totul a pornit în 2019, când un gălățean a depus mărturie într-un proces penal, în care un amic de-al său provocase un accident rutier soldat cu moartea concubinei sale și a unui copil. Bărbatul inculpat în acel dosar l-a acuzat atunci pe amicul său că mințise sub jurământ, iar din acest motiv a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea.

Pe 1.08.2023, gălățeanul se plimba pe o stradă din Tecuci împreună cu soția și fiica lor de 4 ani. La un moment dat lângă ei a oprit o mașină, din care au coborât patru bărbați, printre care și cel împotriva căruia depusese mărturie, care i-au întrebat ce caută în oraș, iar apoi l-au luat la bătaie.

Victima a încercat să scape cu fuga, dar a fost ajunsă din urmă de agresori, care au lovit-o din nou și au băgat-o cu forța în mașina cu care veniseră. Aceștia l-au dus pe bărbat la locuința unuia dintre ei, unde au început din nou să îl lovească și să îl chestioneze în legătură cu declarația pe care o dăduse în dosarul penal în care fusese pus sub acuzare unul dintre ei.

În timp ce era bătută, victima a fost filmată cu telefonul mobil de către unul dintre agresori. Sora și fiica unuia dintre agresori a reușit să îi calmeze și să îi convingă să îl elibereze pe bărbatul răpit.

Între timp, soția acestuia anunțase Poliția, iar victima a fost transportată apoi la spital, unde medicii au stabilit că prezintă tumefacţii echimotice şi excoriaţii epicraniene și faciale pe torace, precum și pe mâini și picioare, pentru care a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

În fața instanței, răpitorii au dat declarații contradictorii. Unul a spus că l-a „invitat” pe un ton imperativ pe martor să intre în mașină, altul a recunoscut că l-a lovit cu palmele ca să se conformeze, în timp ce ultimii doi au spus că victima ar fi urcat de bunăvoie în mașină.

Ulterior, au revenit toți asupra declarațiilor și au recunoscut toate acuzațiile, cerând să fie judecați în procedura simplificată pentru a beneficia de reduceri ale pedepselor cu o treime.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite