Ce a pățit un profesor din Vaslui care a sunat la 112 ca să reclame o agresiune imaginară. Polițiștii l-au ridicat chiar de la școală

0
Publicat:

Cadrul didactic a alertat autoritățile, susținând că a fost victima unei agresiuni. Oamenii legii sosiți rapid la fața locului au constatat că, de fapt, profesorul sunase la 112 pentru că avea o plângere depusă la Poliție și nerezolvată de ceva timp.

Profesorul a sunat la 112 pentru că avea o sesizare nerezolvată FOTO arhivă Adevărul
Profesorul a sunat la 112 pentru că avea o sesizare nerezolvată FOTO arhivă Adevărul

Un profesor de matematică de la o școală din Vaslui a sunat miercuri, 4 aprilie, la 112 ca să reclame că este agresat de colegi.

După ce oamenii legii au ajuns la fața locului, cadrul didactic le-a spus că, de fapt, nu fusese agresat, însă, în urmă cu ceva timp, a depus o plângere de agresiune și nu a fost rezolvată.

Profesorul a fost ridicat de polițiști sub privirile elevilor și condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean, unde a dat declarații.

„Având în vedere că fapta sesizată nu s-a confirmat, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu avertisment pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Un copil a făcut o „glumă”, anunțând că este sechestrat

În urmă cu câteva zile, pe 1 aprilie, un copil a pus pe jar polițiștii din Huși (Vaslui) când a sunat la 112 ca să anunțe că a fost sechestrat. Ulterior, el a închis telefonul și a refuzat să mai răspundă la telefon.

„Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că minorul a sesizat autorităţile despre faptul că este sechestrat într-o cameră. Ulterior, acesta a întrerupt convorbirea şi a respins toate apelurile poliţiştilor, nemaiputând fi contactat de echipajele de poliţie, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea sa. Minorul a fost identificat în scurt timp de către poliţişti, justificând alertarea în mod fals a autorităţilor ca fiind o glumă. Poliţiştii efectuează cercetări, urmând a fi dispuse măsurile care se impun", au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la faptul că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepseşte cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe 112 poate fi sancţionată cu amendă între 500 şi 1.000 de lei.

A pus pe jar Poliţia şi Ambulanţa

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, tot din judeţul Vaslui, a alertat inutil autorităţile în 2021 când a sunat la 112 ca să anunțe că un cumnat de-al său ar fi fost înjunghiat într-o comună în apropiere de Bârlad. O ambulanţă şi un echipaj de poliţie s-au deplasat de urgenţă în zonă.

Incidentul a avut loc în satul Perieni, acolo unde se afla în vizită la rude bărbatul de 21 de ani, din localitatea 1 Decembrie, comuna Banca. 

„Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în data de 1 ianuarie 2021, ora 18.40, pe fondul consumului de alcool, tânărul de 21 de ani a sunat la 112 anunţând că un cumnat de-al său a fost victima unei agresiuni, fiind înjunghiat în zona abdomenului”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Ulterior, apelantul şi-a închis telefonul mobil şi nu a putut fi contactat de echipajele de poliţie şi ambulanță deplasate la intervenţie, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea presupusei victime.

Bărbaţii au fost identificaţi în scurt timp de către poliţişti, presupusa victimă fiind consultată medical de către echipajul de pe ambulanţă, fără a prezenta urme de violenţă.

„Bărbatul care a apelat S.N.U.A.U. 112 nu a putut justifica de ce a alertat în mod fals autorităţile, amuzându-se de interesul arătat de către poliţişti şi personalul medical unei posibile situaţii de urgenţă”, au precizat reprezentanţii IPJ  Vaslui. 

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite