Doi frați din Vaslui candidează la primărie: unul de la PSD, celălalt de la PNL. „Suntem hambițoși“

0
Publicat:

Mihai Apostu este primarul comunei vasluiane Pogonești și candidatul PSD pentru un nou mandat. Fratele său, Marcel Apostu, este consilier PNL și candidatul liberalilor pentru aceeași primărie. Cei doi candidați spun că se respectă ca frați, dar vor lupta politic pentru funcția dorită.

Marcel și Mihai Apostu FOTO Vremea Nouă
Marcel și Mihai Apostu FOTO Vremea Nouă

Doi frați din comuna vasluiană Pogonești candidează unul împotriva celuilalt pentru funcția de primar, unul din partea PSD, altul de la PNL.

Candidatul PSD este primarul în funcție al comunei, iar candidatul PNL e consilier local și spun că au ajuns în această competiție din cauza lipsei de comunicare dintre ei.

Suntem născuți aici, suntem oameni «hambițoși» care dorim, acum și partidele politice au nevoie de oameni puternici la nivel local și atunci na, eu poate hambițos, fratele meu hambițos și am ajuns să candidăm unul împotriva altuia”, a spus Mihai Apostu, primarul și candidatul PSD, potrivit Vremea Nouă.

„Nu am făcut un lucru rău, am făcut un lucru bun”

Am ajuns să candidăm la partide diferite datorită unei lipse de comunicare dintre noi, s-a ajuns să candidăm amândoi. Este o realitate, nu ascundem nimic, așa a fost să fie, am plecat pe drumuri diferite și am ajuns în punctul în care suntem. Nu am făcut un lucru rău, am făcut un lucru bun, constructiv, și sperăm să facem lucruri bune spre viitor”, a declarat și Marcel Apostu, candidatul PNL și fratele primarului de la PSD.

„Întrebarea e greoaie”

Întrebați despre cum ar proceda dacă ar exista o listă comună PNL-PSD, niciunul nu ar vrea să cedeze primul loc. Chestionați asupra acestui aspect sensibil, aceștia s-au arătat evazivi și, din nou, „hambițoși”.

Întrebarea e greoaie… N-aș putea să vă răspund direct, dar eu sunt primar în funcție. Dacă în 2020 am fost ales primar, acum am și niște proiecte în derulare. Avem foarte multe proiecte și nu cred că aș putea să renunț așa ușor la hambiție pentru că noi asta ne-am dorit. Venind din mediul privat și atunci am intrat în politică pentru a aduce un plus valoare”, spune Mihai Apostu, fratele de la PSD.

Nici liberalul nu se lasă mai prejos și spune că nu ar pleca din PNL pentru PSD.

„Aș ceda în favoarea fratelui meu doar în cazul în care acei oameni din spatele meu, care sunt oameni de dreapta, ar fi acord cu o soluție de acest gen, dar, din punctul meu de vedere, n-aș ceda organizația PNL pentru organizația PSD”, explică Marcel Apostu, fratele liberal.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite