Povestea scandaloasă prin care un escroc a încercat să scape de închisoare. Pretindea că este polițist și a făcut sex cu victima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Individul a susținut în fața anchetatorilor că a întreținut relații sexuale cu victima escrocheriei, iar aceasta l-a hărțuit fără încetare, iar în cele din urmă l-ar fi reclamat la Poliție pentru că nu voia să aibă o relație cu ea.

Escrocul a inventat o relație sexuală cu victima ca să o discrediteze FOTO Shutterstock
Escrocul a inventat o relație sexuală cu victima ca să o discrediteze FOTO Shutterstock

Tribunalul Galați l-a condamnat în 15 martie pe un bărbat din localitate la un an și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune și a dispus confiscarea de la acesta a sumei de 4.000 de lei. Decizia instanței nu este definitivă.

Individul a fost pus sub acuzare de procurori pentru trafic de influență, dar instanța a schimbat încadrarea juridică a faptei în înșelăciune. În esență, anchetatorii îl acuză că i-ar fi promis unei femei că o poate angaja la un birou notarial contra sumei de 4.000 de lei.

După ce s-a văzut cu banii, escrocul nu a mai dat niciun semn de viață. Victima înșelăciunii l-a reclamat la Poliție, iar ca să scape de pușcărie, bărbatul a inventat o poveste prin care, credea el, o va discredita pe femeie.

„Audiat fiind, a declarat că a întreţinut o relaţie extraconjugală cu persoana vătămată … în derularea căreia inculpatul a promis acesteia că se va adresa Biroului Notarial cu întrebarea dacă există funcţii disponibile pentru ocupare prin angajare. Inculpatul nu a concretizat promisiunea.

A arătat că a împrumutat suma de 4.000 lei de la persoana vătămată în scop personal, iar nu cu titlu de remuneraţie pentru pretinsele intervenţii pe lângă notarul public ori angajaţi ai biroului notarial. A menţionat că a restituit împrumutul după o săptămână”, este declarația individului.

Se lăuda cu relațiile în Justiție

Mai mulți martori, inclusiv soțul femeii păgubite, au depus mărturie, arătând cum s-au petrecut, de fapt, lucrurile. Escrocul a pretins că ar avea relații la un birou notarial din Galați și a cerut diverse sume de bani, din care a primit în final 4.000 de lei.

„Persoana vătămată a fost contactată telefonic de către inculpat care i-a pus în vedere că pentru angajare sunt necesare licenţa şi permisul de conducere. I-a solicitat sumele de 1.000 lei şi 200 euro, afirmând că îi poate rezolva cele două probleme întrucât: are o rudă în cadrul Universităţii … şi poate aranja promovarea probei practice a examinării auto. Partea vătămată s-a conformat şi a dat banii inculpatului”, au stabilit anchetatorii.

În cele din urmă, femeia a realizat că a fost păcălită. A fost la biroul notarial unde urma să se angajeze și a descoperit că totul era doar o minciună. La scurt timp a aflat și numele real al bărbatului, iar ulterior, în instanță a negat că ar fi întreținut relații sexuale cu acesta.

Soțul femeii păgubite a declarat, la rândul său, că a făcut un împrumut la CAR de 10.000 de lei și i-a dat soției sumele de 1.000 lei, 4.000 lei, 1.000 lei şi echivalentul a 200 euro pentru a-i remite bărbatului care prrindea că este polițist și are relații în rândul judecătorilor, procurorilor, notarilor și executorilor judecătorești.

Veche cunoștință a polițiștilor

Banii ar fi fost destinați pentru facilitarea angajării, finalizarea studiilor universitare şi programarea mai rapidă pentru examinarea auto a soției sale. În realitate, a fost doar o poveste inventată de escroc ca să pună mâna pe bani.

„Inculpatul a arătat că îl cunoaşte pe notarul public ... şi ar putea interveni cu o vorbă bună. Inculpatul a luat banii, a convenit cu partea vătămată că vor ţine legătură şi ulterior a cheltuit banii în interes personal”, este declarația data în fața instanței de escroc.

Individul și-a continuat șarada minciunilor, sperând că va scăpa de pedeapsă.

„După alte patru zile au început să întreţină relaţii sexuale, persoana vătămată i-a împărtăşit dificultăţile în a finaliza lucrarea de licenţă, iar inculpatul şi-a luat angajamentul de a o ajuta în acest sens prin identificcarea unui student care poate interveni pe lângă rector.

Ulterior persoana vătămată i-a împărtăşit şi probleme legale de obţinerea permisului de conducere, iar inculpatul i-a avansat propunerea de a schimba şcolile de şoferi, demers ce presupunea o cheltuială obiectivă de 500 euro.

Au continuat să întreţină relaţii sexuale, persoana vătămată a propus căsătoria, inculpatul s-a delimitat de dumneaei şi şi-a schimbat numărul de telefon”, este declarația aiuritoare a bărbatului.

Polițiștii au aflat că individul are la activ alte patru condamnări pentru infracţiuni contra patrimoniului, pedepsele fiind contopite acum cu cea pentru înșelăciune.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite