Show extraordinar cu drone la Craiova. Târgul de Crăciun al oltenilor, mai tare decât al Vienei FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un show de zile mari a fost organizat, în premieră, sâmbătă seara, 24 decembrie, în Piața William Shakespeare din Craiova. Mii de oameni s-au adunat în centrul orașului pentru a se bucura de spectacol.

Casa de Cultură Traian Demetrescu i-a invitat pe localnici la un spectacol cu drone aeriene luminoase, cu tematica sărbătorilor de iarnă. Cerul a fost luminat, timp de 20 de minute, de clopoței, moși, brăduți, steluțe și reni, fiind primul spectacol de acest gen din Craiova, dar nu și din țară.

Au venit spectatori din toate colțurile Olteniei pentru a se bucura de show-ul din prag de Crăciun.

O serie de imagini (galeria foto) și filmulețe (video) au fost publicate atât de primarul din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, cât și pe paginile de socializare ale Primăriei și Târgului de Crăciun.

Târgul din Craiova s-a clasat în acest an pe locul al treilea în clasamentul „Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa", realizat de site-ul specializat europeanbestdestinations.com, înaintea celui din Viena și după Budapesta (Ungaria) și Gdańsk (Polonia), fapt ce a făcut-o pe primărița din Bănie să considere că în acest mod românii „au fost răzbunați”, fiind înaintea Austriei, cu referire la faptul că această țară a refuzat includerea României în Schengen.

Târgul din Craiova a urcat, în același clasament, trei trepte, față de anul trecut, când s-a poziționat pe cel de-al șaselea loc.

Revenind însă la topul din acest an, după târgul din Craiova, pe următoarele poziții s-au clasat: Viena (Austria), Montbeliard (Franţa), Essen (Germania), Valkenburg (Olanda), Madeira (Portugalia), Govone & Ast (Italia) și Madrid (Spania).

Peste 370.000 de oameni din 179 de țări au votat cele 20 de orașe propuse de European Best Destinations, Craiova fiind singurul oraș din România înscris în competiție. Mai bine de 40.000 de voturi dintre cele valabil exprimate, mare parte provenind din țări precum SUA, Marea Britanie, Germania și Țările de Jos, au fost acordate târgului românesc.

Anul acesta, Craiova a reușit să uimească prin cele peste un milion de luminițe care se întind pe o suprafață de un kilometru pătrat, montate special pentru sărbătorile de iarnă, pentru care municipalitatea susține că nu a dat decât 200.000 de lei pentru montare (prima factură), meritul investiției revenind operatorului de iluminat public.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite