Craiova, pe locul 3 în topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa. „Viena a ieșit pe 4! Măcar atât!"

0
0

European Best Destination, cel mai vizitat site turistic din Europa, a anunțat joi seara rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2023. Primele două locuri au fost ocupate de Budapesta (locul 1) și Gdansk, Polonia (locul 2).

Fotografia care apare Craiova pe site-ul European Best Destinations FOTO / forbes.com
Fotografia care apare Craiova pe site-ul European Best Destinations FOTO / forbes.com

După 10 zile de vot online, European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa, a anunțat joi seara rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2023.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a așteptat alături de alți colegi din instituție rezultatul votului. Toată lumea a început să aplaude în momentul în care a văzut că anul acesta Craiova este pe podium.

Hai să vedem cine este după noi!", a cerut primarul Craiovei.

Când au văzut ce oraș este după Craiova, toți cei prezenți în sală au început să râdă: „Viena e pe 4. Măcar atât după tot ce ne-au făcut cu Schengen-ul", a exclamat Lia Olguța Vasilescu.

Cu aproape 42.000 voturi, Craiova devine, astfel, una dintre cele mai căutate destinații turistice din Europa, pentru al doilea an consecutiv, fiind destinația din România cu cel mai mare număr de voturi de la înființarea acestei competiții.

După rezultatul onorant de anul trecut (în 2021, Craiova a ieșit pe locul 6, n.r.), când turiști din toată lumea au apreciat că târgul de Crăciun de la Craiova merită să fie în primele șase din Europa, chiar de la prima noastră participare într-o asemenea competiție, anul acesta am început pregătirile încă din primăvară. Mai ales că promovarea de anul trecut a transformat Craiova, în doar câteva luni, într-o adevărată destinație turistică. Astfel, pentru ediția din acest an, am extins suprafața târgului în mai multe piețe, am montat cele mai frumoase decorațiuni luminoase în tot centrul orașului și am realizat căsuțe unicat, concepute special de cei mai talentați artiști pentru Craiova. Dacă anul trecut, Craiova obținea cel mai bun rezultat ca oraș nou intrat în acest clasament internațional, anul acesta avem confirmarea că investițiile făcute de administrația locală în domeniul cultural-turistic nu au fost făcute în van”, a declarat primarul Lia-Olguța Vasilescu.

Potrivit comunicatului oficial al organizației European Best Destinations, Târgul de Crăciun de la Craiova a obținut un total de 41.884 voturi, multe dintre acestea provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Țările de Jos și Germania.

Călătorii


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri