Feerie la Târgoviște. Luminile de Sărbători, aprinse într-un spectacol cu drone și lasere VIDEO

0
Publicat:

Mii de copii și părinți din Târgoviște au participat, luni seara, 5 decembrie, la spectacolul care a deschis Sărbătorile de iarnă în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești. A fost un adevărat spectacol cu lasere și drone.

Spectacol inedit cu drone și lasere, la Târgoviște. FOTO. C. Stan
Spectacol inedit cu drone și lasere, la Târgoviște. FOTO. C. Stan

Sărbătorile de iarnă au debutat și la Târgoviște, în seara în care a venit Moș Nicolae. S-a aprins bradul din centrul orașului, dar evenimentul central a fost spectacolul de lasere și de drone.

Sursa video: EVSKY Drone Show / Facebook

„Se apropie cea mai frumoasă perioadă a anului și surprizele se vor ține lanț. S-a deschis și Târgul de Crăciun, localizat atât în Piața Tricolorului, cât și în Piața Mihai Viteazul, din care nu vor lipsi standurile cu turtă dulce, nucă, prune uscate, vin fiert, clătite, gogoși, floricele, kurtoș, jucării sau produse artizanale. De altfel, luna decembrie va fi dedicată copiilor”, a precizat primarul Cristian Stan.

Sursa video: Cristian Daniel Stan / Facebook

În data de 16 decembrie, Moș Crăciun va sosi la Târgoviște cu alaiul său de spiriduși și crăciunițe. El va sta în căsuța lui, la Târgoviște, timp de 3 zile și va oferi cadouri celor mici.

În vizită la atelierul de globuri al lui Moş Crăciun

O fabrică de globuri de iarnă din Pucioasa (judeţul Dâmboviţa) lucrează la capacitate maximă pentru a onora toate comenzile. Pe lângă asta, cele şase angajate ale atelierului îşi dedică din timp pentru a-i învăţa pe preşcolari să-şi picteze propriul glob de Crăciun.

Tehnica de realizare a unui glob „croco“ este relativ simplă, însă impune nişte procese tehnice.

Prima dată se aplică stratul de bază al efectului croco, un strat transparent. După ce îl vopsim, îl lăsăm să se usuce, aplicăm vopseaua dorită. După asta îl ţinem la cald, la o temperatură destul de mare şi va începe să se crape. Crăpăturile se pot face mai mici sau mai mari. De asemenea, varietatea de culori este multiplă, de la tradiţionalul roşu de Crăciun, până la albastru, negru sau chiar mov“, explică Alexandra Sârbu, angajată.

Un astfel de glob costă 6 lei. De altfel, preţurile pentru produsele realizate la Pucioasa pornesc de la 5 lei pentru glob de Crăciun simplu şi ajung până la 30 de lei pentru o sticlă de şampanie decorată sau pentru un suport de lumânare sofisticat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite