UPDATE Colectă în bisericile din Dobrogea pentru ucrainenii de la Isaccea. Se oferă cazare pentru refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Casian Mitu
FOTO Inquam Photos / Casian Mitu

Biserica Ortodoxă Română din Dobrogea, prin Arhiepiscopia Tomisului şi Episcopia Tulcii, anunţă că începe colecta de bani, precum şi de alimente neperisabile, pentru ucrainenii care se refugiază la noi în ţară.

„Colectă pentru refugiaţii din Ucraina. Având în vedere situaţia din Ucraina precum şi numărul mare de cetăţeni ucraineni ce intra prin punctul vamal de la Isaccea, judeţul Tulcea, Arhiepiscopia Tomisului demarează de duminică, 27 februarie, în fiecare parohie şi mânăstire o colectă în bani şi alimente neperisabile, pentru ajutorarea acestora“, a transmis Arhiepiscopia Tomisului sâmbătă, 26 februarie 2022. 

Arhiepiscopia Tomisului oferă, tot începând din 27 februarie, 150 de locuri de cazare pentru refugiaţii din Ucraina. 

Detalii de contact se pot obţine de la Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului, preot consilier Jean Ion (tel. 0722.82.61.77).

Anterior, Episcopia Tulcii anunţase că va strânge bani în bisericile sale. „Având în vedere situaţia din Ucraina precum şi numărul mare de cetăţeni ucraineni ce intră prin punctul vamal de la Isaccea, cu binecuvântarea PS Visarion, duminică, 27 februarie 2022, se vor organiza în toate bisericile din Eparhie colecte în bani pentru ajutorarea acestora. La sediul protopopiatului Niculiţel se oferă zilnic cazare şi masă pentru aproximativ 20 de persoane“, a anunţat biserica tulceană. 

Dobrogea are graniţă cu Ucraina, cu punct de trecere la Isaccea, Tulcea. Sute de oameni din Ucraina se refugiază zilnic prin vama tulceană, din calea războiului. 

Vă mai recomandăm: 

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Kremlinul susţine că ucrainenii au refuzat să negocieze. Putin a ordonat reînceperea ofensivei 

Românii din Ucraina, cu arma în mână. „Foarte greu e la Odesa, e cumplit. Unii nu mai pot să plece la momentul ăsta“

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite