Fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului îl sfidează pe Putin: a postat un slogan anti-război pe Instagram

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elizaveta Peskova

Elizaveta Peskova, fiica purtătorului de cuvânt al administraţiei de la Kremlin, a scris pe fundalul unui story pe Instagram cuvintele „HET BOЙHE”, adică „nu războiului”, un mesaj care a dispărut între timp şi care îl pune într-o poziţie incomodă pe tatăl său, relatează Insider.

Potrivit presei ruse, Elizaveta Peskova a postat un slogan anti-război care se regăseşte pe buzele protestatarilor ruşi care au ieşit în stradă după ce Rusia a invadat Ucraina. Mesajul nu a mai putut fi găsit de Insider după ce a fost descoperit şi semnalat de jurnaliştii străini.

Peskova este fiica lui Dmitri Peskov, cel care explică acţiunile liderului de la Kremlin în faţa presei, o persoană cu greutate a administraţiei prezidenţiale şi de notorietate, cu mare expunere publică. El a apărat decizia lui Putin de a ataca Ucrainei. Recent, el a vorbit despre „măsuri de represalii” drept răspuns la sancţiunile recente anunţate de ţările occidentale împotriva Rusiei.

Francis Scarr, un reporter BBC, a postat pe Twitter o captură de ecran cu mesajul Elizavetei de pe Instagram, scris cu majuscule. La scurtă vreme, un jurnalist Washington Post, Mary Ilikuşina, a scris că mesajul a fost şters.

Nu este prima dată când Peskova provoacă controverse politice. În 2019, s-a aflat că ea a ajuns stagiara unui europarlamentar de dreapta, Aymeric Chauprade, stârnind îngrijorări că informaţii politice sensibile ar putea ajunge la Kremlin, a raportat BBC . 

Peskova nu a răspuns imediat solicitării de comentarii adresate de Insider. 

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri