Jurnalist ucrainean: Războiul îi costă pe ruşi 20 miliarde de dolari pe zi. Victoria Ucrainei va însemna sfârşitul lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon a anunţat, cu referire la surse din serviciul de spionaj al Ucrainei, că războiul din Ucraina îi costă pe ruşi 20 miliarde de dolari pe zi.

Mai mult, el susţine că Vladimir Putin era încrezut că războiul pornit de el în Ucraina se va termina repede şi în favoarea Rusiei.

Gordon afirmă, cu referire la aceleaşi sursă, că ruşii au rachete pentru cel mult 3-4 zile. El a menţionat că din acest motiv armata rusă lansează rachete la întâmplare şi în direcţia blocurilor locative ca să dea impresia că au o mulţime de rachete.

În plus, potrivit lui, Rusia duce lipsă de muniţii şi arme, motiv pentru care, dacă războiul continuă, Ucraina are şanse mari să iasă învingătoare, fapt ce va însemna „sfârşitul lui Putin.”

În acest context, jurnalistul susţine că la Kremlin s-a discutat despre scenariul privind iniţierea unui dialog cu Kievul, în situaţia în care Ucraina rezistă 10 zile, „deoarece nu ajuns nici bani, nici armament, nici resurse”.

Potrivit lui, ruşii ar prefera să reuşească să-şi pună „o marionetă” în fruntea Ucrainei, ca să aibă cheltuieli mai mici, dar acum aceştia înţeles că acest scenariu are şanse minime.

„Acum ei speră să instaureze panica şi să-l facă pe Zelenski să fugă. Ruşii speră că vor cuceri oraşul Harikov, iar restul regiunilor se vor preda benevel pentru a evita vărsările de sânge”, a spus Gordon.

„Băieţi, totul merge contrar planului rusesc. Noi vom învinge. Armata ucraineană face minune, la care nu s-a aşteptat nimeni. Au fost aduse pagume imense armatei ruse, este vorba despre mii de soldaţi ruşi ucişi”, a adăugat Gordon.

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite