Lebădă salvată de la îngheț, luată de pompieri în misiune la stingerea unui incendiu

0
Publicat:

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au participat zilele trecute la stingerea unui incendiu însoțiți fiind de o lebădă pe care o salvaseră cu câteva minute înainte.

Lebăda a fost salvată FOTO: ISU Dobrogea
Lebăda a fost salvată FOTO: ISU Dobrogea

Toată aventura „servantului patru” a fost relatată chiar de ISU Dobrogea.

- „112! Ce urgență aveți?

„- Este o lebădă pe acoperişul unei clădiri. Pare dezorientată şi nu poate să zboare. Cred că este îngheţată de frig. Este o clădire cu două niveluri, nu foarte înaltă”.

„- Am înțeles! Am trimis un echipaj.”

Acesta a fost apelul primit de pompierii militari prin care au fost solicitați să intervină pentru salvarea lebedei.

Doi dintre pompieri au urcat pe acoperişul clădirii şi au reuşit să prindă lebăda cu ajutorul unei pături. „Nu a fost foarte greu. Lebăda era agitată, însă nu părea să fie foarte speriată de oamenii îmbrăcaţi în costume ciudate şi cu căşti pe cap”, spun militarii.

Salvatorii au aşezat-o într-o geantă în care îşi păstrează costumul aluminizat şi au coborât-o cu ajutorul unei cordiţe.

N-am apucat să strângem cordiţa când am primit din dispecerat o altă intervenţie: un incendiu la anexa unei case din muncipiul Constanţa. Nu mai aveam timp de stat pe gânduri. Trebuia să ajungem acolo imediat. Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie”, povestește unul dintre salvatori.

Pasărea nu le-a făcut nicio problemă celor din echipaj. A stat cuminte în autospeciala de stingere şi a urmărit tot ce se petrecea în jurul ei.

Pompierii spun că, cel mai probabil, lebăda s-a refugiat pe acoperiş, a îngheţat de frig şi nu a mai putut să zboare. Însă când a dat de căldură, a început să își revină.

După ce am lichidat incendiul, i-am dat să bea apă şi a început să ne sâsâie. Pe doi dintre colegi i-a şi ciupit. Pesemne că i-au priit condiţiile de şi-a reluat obiceiurile”, explică un salvator.

Din anexa incendiată, pompierii au salvat nu mai puţin de 20 de găini.

Pompierii militari și-au încheiat misiunea doar în momentul în care lebăda („servantul patru”) a fost preluată de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri