Arhiepiscopia Tomisului, amendată pentru lucrări ilegale la acoperișul distrus de incendiu

0
Publicat:

Arhiepiscopia Tomisului execută în ultima vreme lucrări la acoperișul distrus de incendiu la mijlocul lunii octombrie 2022. Doar că, Palatul Arhiepiscopiei este monument istoric și preoții ar trebui să aibă o serie de avize și autorizații. 

Palatul Arhiepiscopal Constanța, după incendiu FOTO: Claboo Media
Palatul Arhiepiscopal Constanța, după incendiu FOTO: Claboo Media

Deoarece preoții s-au apucat de executat lucrări pentru punerea în siguranță și protejarea acoperișului Palatului Arhiepiscopal fără o autorizație de construire, Poliția Locală Constanța a amendat Arhiepiscopia cu suma de 3.000 de lei. 

Primăria Constanța anunță că Arhiepiscopia Tomisului a depus cereri pentru eliberarea Certificatului de Urbanism și a Autorizației de Construire în regim de urgență pentru punere în siguranță și protejare temporară a clădirii monument istoric ca urmare a incendiului produs în 15 octombrie.  

„Având în vedere că Palatul Arhiepiscopal este clădire monument istoric, pentru eliberarea oricărui document urbanistic este necesar avizul/punctul de vedere al Direcției Județene de Cultură/Ministerului Culturi care, până în momentul de față, nu a fost transmis Primăriei Constanța”, transmite primăria.  

Lucrări la acoperișul Palatului FOTO: Dobrogea Live
Lucrări la acoperișul Palatului FOTO: Dobrogea Live

Reprezentanții administrației locale invită Arhiepiscopia să depună acest document, dacă îl deține, pentru a putea elibera cât mai repede documentele solicitate.  

Actualmente, Arhiepiscopia efectuează lucrări de punere în siguranță a construcției, este obligație legală a proprietarului de obiective de patrimoniu clasa A. Adică acoperim partea de sus temporar, pentru a o feri de intemperii și degradare, după un proiect și sub directa supraveghere a unui arhitect”, a declarat pentru Dobrogea Live Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. 

Primăria Constanța menționează faptul că reprezentanții Arhiepiscopiei au fost invitați la sediul Direcţiei Generale Poliția Locală cu o serie de documente pentru lucrările de construcţii realizate la Palatul Arhiepiscopal.

„Întrucât nu au dat curs solicitării, s-a procedat la sancţionarea Arhiepiscopiei cu amendă în cuantum de 3.000 lei, dispunându-se ca măsură complementară comunicarea/punerea la dispoziție a documentației solicitate”, adaugă Primăria municipiului Constanța.  

Un incendiu izbucnit în seara zilei de 15 octombrie 2022 a distrus toată mansarda Palatului Arhiepiscopal, aflat în apropierea Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel și a Cazinoului din Constanța.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite