„Bijuteriile Timpului“, admirate la Constanţa. Ceasul-omagiu adus Centenarului Marii Uniri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiect de colecţie FOTO Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa
Obiect de colecţie FOTO Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi Muzeul Ceasului „Nicolae Simache“ Ploieşti, organizează expoziţia temporară „Bijuteriile Timpului”.

Grupând 86 de piese de colecţie, reprezentând ceasuri de buzunar, de masă şi de şemineu, ceasuri de perete şi tablouri cu ceas, expoziţia oferă vizitatorilor o perspectivă deosebită a evoluţiei orologeriei în secolele XVIII-XX, ilustrând rafinamentul deosebit care a însoţit acest meşteşug de-a lungul timpului.

Colecţia însumează ceasuri provenind din ateliere şi manufacturi din Franţa, Elveţia sau Germania, unele din ele fiind piese lucrate pe comandă specială pentru România. 

Va putea fi admirat un ceas de mână aniversar, un omagiu adus Centenarului Marii Uniri, realizat de firma Tissot, dar şi un ceas de mână produs în Elveţia de firma Tavannes, cu scopul de a celebra eroismul lui Tudor Vladimirescu şi importanţa mişcării sale în clădirea statului român modern.

Expoziţia temporară de ceasuri poate fi vizitată în perioada 29 iulie - 1 octombrie 2022, la Muzeul de Istorie şi Arheologie. 

Vă mai recomandăm:

Cum a ajuns Mamaia Cenuşăreasa litoralului. Nu mai are nici măcar turişti de weekend. „Nici localnicii nu mai vin“ FOTO

Cum pot fi readuşi turiştii la Mamaia, devenită cea mai hulită staţiune. „Bărbaţii vor să-şi scoată soţiile la dans“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite