Migdalele, leac pentru inimă, ne scapă de colesterolul rău şi combat ulcerul. Cum trebuie consumate cele mai hrănitoare fructe uscate - sfaturile medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerate unul dintre cele mai hrănitoare alimente, migdalele ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din organism, oferind protecţie împotriva bolilor cardio-vasculare. Consumul de migdale este eficient împotriva ulcerului, contra spasmelor intestinului şi accesului de tuse.

Fructe uscate, cu o valoare nutritivă foarte mare, migdalele aduc numai beneficii organismului. Sunt foarte bogate în vitamina E, complexul de vitamine B (inclusiv acid folic), vitamina D şi substanţe minerale, în special calciu, magneziu, potasiu, fier şi zinc. De asemenea, spun specialiştii, mai conţin antioxidanţi şi acizi graşi monosaturaţi.

“Migdalele ajută la reducerea nivelelor de colesterol rău şi a trigliceridelor şi cresc colesterolul bun. Sunt bogate în grăsimi nesaturate care cresc nivelul de colesterol bun, aşa cum a indicat un alt studiu publicat în revista medicală Circulation. Studiul realizat a arătat că migdalele pot reduce cu circa 10% nivelele de colesterol rău. Totuşi, aceste fructe uscate au destul de multe calorii, de aceea trebuie să fie consumate cu moderaţie. Migdalele pot fi consumate atât la micul dejun, ca adaos la un bol de cereale sau ca gustare între mese. Pentru a elibera enzimele sănătoase pe care le conţin, se recomandă ca migdalele să fie înmuiate în apă, timp de câteva ore, iar apoi să fie consumate”, spune dr.Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitoterapie.

Doar cele dulci sunt comestibile

Medicul atrage însă atenţia că există mai multe varietăţi de migdale, cele mai cunoscute fiind migdalele dulci şi cele amare. Migdalele amare conţin o cantitate ceva mai mare de acid cianhidric, de aceea ele sunt considerate toxice; doar migdalele dulci sunt considerate comestibile, însă este bine să fie consumate cu măsură (de la 6 la 15 migdale pe zi).

calarasi migdale

Cinci beneficii ale migdalelor

Menţin greutatea şi previn diabetul. Acizii graşi esenţiali Omega-6, în combinaţie cu conţinutul crescut de fibre din migdale, contribuie la suprimarea poftelor alimentare şi dau senzaţia de saţietate.
Ajută digestia. Migdalele cresc nivelul bacteriilor benefice din aparatul digestiv, protejându-vă totodată de probleme precum balonarea, constipaţia, diareea, sindromul de colon iritabil sau chiar cancerul de colon.


Hrană pentru creier. Mineralele conţinute în migdale contribuie la creşterea nivelului de energie. Calciul, magneziul, cuprul şi fosforul ajută la menţinerea sănătăţii oaselor şi dintilor, iar fenilalanina este o alta substanţă chimică ce poate împiedica declinul cognitiv cu până la 40%.

calarasi migdale


Scad colesterolul rău. Magneziul şi potasiul sunt minerale esenţiale care se regăsesc în compoziţia migdalelor şi care ajută la buna funcţionare a sistemului muscular şi nervos, prin ţinerera sub control a tensiunii arteriale şi transportul eficient al oxigenului şi nutrienţilor către organele vitale din organism.
Piele strălucitoare. Vitamina E conţinută în migdale este utilizată în industria cosmetică datorită proprietăţilor hidratante, antiinflamatoare şi calmante ale acesteia. 

calarasi migdale

Vă recomandăm şi:

Fructul care face minuni: întinereşte, previne balonarea şi ajută în curele de slăbire – şase motive pentru care să mănânci ananas

Cel mai puternic antioxidant, interzis copiilor. Cum luptă zmeura cu cancerul şi reduce riscul unui avort spontan

Beneficiile şi riscurile smochinelor, fructul regilor, care previne cancerul - recomandările medicilor

Pericolul ascuns din căpşuni, cele mai bogate fructe în vitamina C. De ce sunt interzise copiilor - explicaţii medicale

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite