Fructul care face minuni: întinereşte, previne balonarea şi ajută în curele de slăbire – şase motive pentru care să mănânci ananas
0Fruct multifuncţional, care poate fi folosit atât în salate, cât şi în deserturi, ananasul, bogat în vitamina C, ne fereşte de răceală, favorizează producţia de colagen în organism care întinereşte, luptă cu bolile cardiace, dar şi cu cancerul.
Ananasul proaspăt este sărac în calorii. O cană cu bucăţi de ananas are mai puţin de 100 de calorii. Deşi este foarte dulce, poţi să-l incluzi în dietă fără să îţi faci griji că iei în greutate. Specialiştii spun că ananasul este plin de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea pielii şi deci apariţia ridurilor.
„Este un fruct care conţine şi vitamina C, responsabilă de producerea de colagen care întinereşte. Are şi funcţia de a da mai multă strălucire pielii care devine imediat mai luminoasă sub efectul acizilor pe care le conţine. Datorită compuşilor săi, ananasul este un superfortifiant pentru corpul tău. Vitamina C, pe care o conţine, întăreşte sistemul imunitar şi este un excelent scut antirăceală. Unele studii au demonstrat chiar şi eficienţa sa în lupta contra bolilor cardiace sau a unui anumit tip de cancer. Acesta acţionează şi asupra tranzitului intestinal deoarece facilitează digestia proteinelor şi circulaţia lor în corp. Cu alte cuvinte, este ideal pentru o siluetă perfectă. Este o alternativă ideală, dulce şi savuroasă pentru a combate foamea”, explică dr. Cătălin Luca, medic medicină internă, cu competenţă în apifitoterapie.
Şase motive să consumi ananas
Tratează inflamaţiile şi indigestia
Conţine bromelaină, o enzimă care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Ea se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.
Îmbunătăţeşte funcţionarea creierului
Este o excelentă sursă de zaharuri naturale, care asigură glucoza esenţială pentru corpul tău. Acesta îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi creşte puterea de concentrare.
Conţine compuşi anticancerigeni
O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A, furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului şi vindecă celulele deteriorate.
Întăreşte oasele
Prin conţinutul de mangan, întăreşte oasele şi ţesuturile conjunctive. Persoanele în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.
Previne formarea cheagurilor de sânge
Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.
Previne afecţiunile oculare
Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei.
Vă recomandăm şi: