Ieftin şi sănătos. Cum faci acasă cei mai gustoşi biscuiţi din 5 ingrediente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni biscuiţi se fac în casă. Simpli, săraţi, care se prepară rapid, cu ingredient puţine, şi care sunt foarte gustoşi. Pot fi consumaţi ca şi aperitiv, iar avantajul este că se păstrează proaspeţi câteva zile într-o cutie metalică şi nu se compară cu cei care se găsesc pe rafturile magazinelor.

Reţeta, alături de alte bunătăţi gătite de Gela Dumitrache, o învăţătoare din judeţul Călăraşi, pasionată de arta culinară, poate fi găsită şi pe blogul său cu preparate cufărulcubucurii.wordpress.com.

Ingrediente

30 gr fistic măcinat, nu din cel sărat.
80 gr făină
80 gr unt .
80 gr caşcaval
o linguriţă oregano, opţional, nu era în reţeta originală.

image

Mod de preparare:

Se taie untul cubuleţe, se macină fisticul şi se mărunţeşte cât mai fin posibil caşcavalul. Se pun la un loc într-un castron toate aceste ingrediente, plus oregano.


Apoi se frâmântă bine cu mana până se leagă aluatul într-o bilă straşnică. Aluatul se face sul, mie mi-au iesit două suluri din cauză că am triplat cantităţile.

image
image

Se împachetează sulurile obţinute cu folie alimentară şi se dau la congelator pentru 30 de minute. Se scoate apoi aluatul din congelator şi se taie felii de 0,5 cm grosime.

image

Biscuiţii astfel tăiaţi se pun în tavă, pe hârtie de copt. Atenţie, să lăsaţi loc suficient între ei, fiindcă se lăţesc un pic.

image

Îi coacem la cuptor preîncălzit, la 180 gr, în jur de 15 minute, până se rumenesc puţin pe margini. Se scot din tavă şi se lasă la răcit pe grătar. Poftă bună!
 

image

Vă recomandăm şi:

Cea mai simplă reţetă. Mâncarea de gutui a bunicii, un desert de toamnă, cu parfum şi gust divin

Gustul copilăriei. Cum prepari cea mai bună dulceaţă de prune umplute cu nuci, după reţeta bunicii

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni. Ingredientele secrete ale unei reţete din Bărăgan, vechi de sute de ani

FOTO Reţetă apetisantă: prăjitură cu fructe uscate. Secretele unui desert de post, cu parfum de vanilie şi lămâie

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de trandafiri. Secretele unei reţete vechi păstrate de o bucătăreasă celebră din Bărăgan

FOTO Reţetă apetisantă: plăcintă cu mere şi afine. Un dulce de post care rivalizează cu orice prăjitură sofisticată

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite