Cea mai gustoasă mâncare de spanac. Ingredientul care dă savoare preparatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spanacul, un aliment plin de vitamine FOTO fitclass.ro
Spanacul, un aliment plin de vitamine FOTO fitclass.ro

Mâncarea de spanac este un preparat uşor şi sănătos care se poate găti în diverse moduri. Aliment plin de vitamine şi hrănitor, preparatul iese delicios după reţeta lui Radu Anton Roman.

 Paşii pe care trebuie să-i urmaţi îi regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea  “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia),Spanacul înăbuşit poate fi o garniturăla ouă ochiuri, frigănele, fripturi, şi o umplutură de plăcinte şi clătite.

Ingrediente:

 sare, piper, după gust 

4-5 căţei usturoi 

2 cartofi (1 pahar de orez) 

1 morcov 

1 pătrunjel 

1 ou 

1 kg spanac 

1 lingură făină 

2 linguri unt 

2 linguri smântână 

Mod de preparare:

Spanacul bine grijit se fierbe un sfert de oră. Usturoiul se toacă pastă.  Făina se desface în smântână bătută cu ou.   Se scurge spanacul temeinic, se şi stoarce, dacă e nevoie, apoi se toacă. Se încinge unt, se pune spanacul la călit cinci minute, amestecând mereu.  

Se adaugă usturoiul şi smântâna cu făină şi ou, se sărează, se amestecă până se leagă un pic.

Se poate umple cu terciul ăsta orice patiserie, fie ea din foi greceşti, subţiri şi unse cu ulei, fie din aluat obişnuit, de plăcintă. Orice clătită, de asemenea, se leagă cu pasta de frunze – spanac, lobodă, urzici, etc. 

Taină: 1 praf de piper, 1 linguriţă de zahăr şi altă linguriţă cu zeama de lămâie vor rafina şi mai mult pasta noastră. Dacă vreţi s-o mai îngroşaţi, amestecaţi-o cu 1 pahar de orez fiert. 

Gazetar, pescar sportiv şi scriitor

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă recomandăm să citiţi şi:

SPECIAL Pozele care pot câştiga războiul. Ce rol au avut fotografiile cu impact emoţional în conflictele militare care au zguduit omenirea

 LIVE TEXT Război în Ucraina. Consiliul de Securitate de la Kiev promite să elibereze toate teritoriile ocupate din sudul ţării

 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite