Cum faci delicioasa ciorbă de peşte cu zeamă de varză. Ingrediente secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorba de peşte, un preparat delcisios FOTO Shutterstock
Ciorba de peşte, un preparat delcisios FOTO Shutterstock

Ciorba de peşte nu se acreşte numai cu oţet sau borş, ci şi cu zeamă de varză. Reţeta unui astfel de preparat delicios o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea  “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

3 morcovi

3 rădăcini de pătrunjel

1 păstârnac 

2 cartofi 

3 cepe 

1 ardei gras 

3 – 4 roşii 

1 litru zeamă de varză

Verdeaţă – leuştean, pătrunjel, ţelină 

 2 kg peşte (de preferinţă alb – ştiucă, văduviţă, biban, şalău, dar e bun şi crapul) 

Mod de preparare:

Zarzavatul şi legumele se toacă mărunt şi se pun la fiert în 2 litri apă. 

Zeama de varză, limpede, parfumată, acrişoară se pune şi ea pe foc. 

După primele clocote ale fierturii se toarnă zeama de varză fierbinte peste legume, să fiarbă împreună, 1 jumătate de oră. 

Peştele, tăiat bucăţi de-un blid, acu se pune la fiert, 20 de minute. Verdeaţa se toacă şi se presară peste ciorba fierbinte. 

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. 

În 1998, Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şeful Statului Major al SUA pledează pentru sporirea trupelor SUA în România

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia s-a retras complet din Kiev şi Cernigău. Putin „şi-a scurtat timpul la putere”, afirmă un apropiat al opozantului Serghei Navalnîi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite