Alimentul care te face să mănânci puţin şi îţi poate salva viaţa. Este un adevărat energizant care alungă pofta de dulce şi controlează foamea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aliment nutritiv cu valoare mare, fulgii de ovăz reprezintă gustarea ideală pentru a ne începe ziua într-un mod sănătos. Consideraţi adevărate depozite de energie, aceştia sunt ideali şi pentru copii, ajutându-i să îşi recapete forţele şi sporindu-le capacitatea de concentare.

Specialiştii spun că fulgii de ovăz au un conţinut bogat de fier şi magneziu, elemente foarte importante pentru transportul substanţelor nutritive în organism. De asemenea, fulgii de ovăz mai conţin şi vitamina B1, esenţială pentru dezvoltarea celor mici, care sporeşte capacitatea de concentrare a copiilor şi pofta de activitate. Hidraţii de carbon din compoziţia fulgilor de ovăz asigură copiilor un nivel al glicemiei constant şi înlătură pofta de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.

Fulgii de ovăz mai conţin şi proteine, importante pentru copiii aflaţi în creştere, dar şi pentru adulţi ori adolescenţi, întăresc imunitatea şi chiar alungă răcelile.

“Fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai lungă de timp şi vei mânca mai puţin. Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău. De asemenea, ovăzul reduce apetitul având control asupra hormonilor foamei. În acest mod previi şi acumularea kilogramelor”, explică dr. Denisa Zaharia, medic de familie.
image

5 motive ca să mânânci fulgi

Reduc riscul de diabet de tip 2. Magneziul din ovăz va reduce rezistenţa la insulină, principalul factor de risc în apariţia diabetului zaharat. În combinaţie cu produsele lactate, ovăzul poate reduce cu până la 50% riscul de diabet, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.



Previn instalarea cancerului de sân. În special la menopauză, femeile au nevoie de fibre din cereale integrale pentru a reduce riscul de cancer mamar. Studiile indică faptul că femeile care consumă ovăz înainte de instalarea menopauzei au cu 41% mai puţine riscuri să se îmbolnăvescă de cancer de sân.

Laxativ natural. Conţinutul bogat de fibre ajută la menţinerea unui tranzit intestinal sănătos, astfel că nu vei mai avea nevoie de laxative.

image

Reglează nivelul tensiunii arteriale. Prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare, “ucigaşul” numărul 1 la nivel mondial.

Reduc stresul oxidativ. Prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Astfel, poate fi întărit sistemul imunitar şi se reduce în mod natural stresul oxidativ, vinovat de creşterea transaminazelor, factor de risc major al apariţiei ficatului gras.
 

Vă recomandăm şi:

Bomba cu vitamine: de ce se mai numeşte cătina „ginsengul românesc“ şi ce miracole face pentru imunitate

Cel mai puternic antioxidant, interzis copiilor. Cum luptă zmeura cu cancerul şi reduce riscul unui avort spontan

Top 5 cele mai benefice sucuri de legume. Care este combinaţia-elixir capabilă să energizeze organismul în 15 minute

Beneficiile şi riscurile smochinelor, fructul regilor, care previne cancerul - recomandările medicilor

Pericolul ascuns din căpşuni, cele mai bogate fructe în vitamina C. De ce sunt interzise copiilor - explicaţii medicale

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite