Top 5 cele mai benefice sucuri de legume. Care este combinaţia-elixir capabilă să energizeze organismul în 15 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mare parte din energia necesară efortului de peste zi poate fi încărcată dintr-un pahar cu suc natural. Uşor de preparat, poate ajuta la creşterea rezistenţei la boli sau la detoxifiere.

Printre cele mai indicate şi cu efecte dintre cele mai puternice de curăţare a organismului se află sucul de morcov, pătrunjel, sfeclă roşie, ţelină şi de varză.

“Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organismului este recomandată din două motive întemeiate: primul este acela că partea esenţială se află în seva lor care se obţine sub formă de suc, iar cel de-al doilea este că sucul crud este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute şi este folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.

Sucurile de legume sunt profund detoxifiante şi regeneratoare şi îmbunătăţesc metabolismul. Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie proaspete, crude, fără conservanţi şi să fie extrase în mod corect din legume (varianta cea mai bună este storcătorul centrifugal conceput special pentru extragerea acestor sucuri, dar se poate folosi şi un storcător obişnuit”, explică doctorul nutriţionist Cătălin Luca.

Morcovul tratează anemiile

Sucul de morcovi este forma de administrare cea mai eficientă din punct de vedere terapeutic a morcovului. Morcovul conţine fier, calciu, magneziu, vitamine, mai ales vitamina A, pectine. Sucul de morcovi este o sursă importantă de betacaroten, potasiu, minerale şi substanţe nutritive anticancerigene ce includ ftalida şi glutationul (antioxidanţi).



Sucul de morcov este deosebit de eficient în tratarea anemiilor, ulcerelor gastrice şi duodenale, colite, enterite, diaree sau, dimpotrivă, constipaţie, afecţiuni hepatobiliare, intoxicaţii şi dermatoze.

calarasi suc

Pătrunjelul este eficient în rahitism

Sucul de pătrunjel este un excelent antiseptic al sângelui, dar şi al intestinului, unii terapeuţi considerându-l un foarte bun preventiv al cancerului. Pătrunjelul are un rol echilibrant prin conţinutul său de calciu şi, în consecinţă, este foarte indicat în cazurile de rahitism şi tuberculoză.

calarasi suc

Datorită conţinutului de fier, are efect antianemic şi este un excelent remediu în afecţiunile oculare datorate unor deficienţe de caroten.

Sfecla roşie previne cancerul

Componentele principale ale sucului de sfeclă roşie sunt: caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid folic, niacină, acid pantotenic, colină, calciu, siliciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, cupru, nichel, potasiu, acid oxalic, zinc, cobalt, molibden, litiu, seleniu, mangan, rubidiu, aminoazici, flavonoide, betanină. Sucul de sfeclă roşie are puternice efecte vindecătoare, fiind un adjuvant preţios în prevenirea şi vindecarea diferitelor forme de cancer.

calarasi suc

Sucul de sfeclă rosie este foarte folositor de asemenea şi pentru: efectele sale puternic antibacteriene, antisclerozante, pentru stimularea sistemului imunitar, stimularea diurezei, refacerea florei intestinale, reglarea activităţii glandei tiroide, stimularea proceselor de funcţionare şi întinerire a celulelor somatice şi cerebrale.

Este indicat de asemenea în caz de anemie, demineralizare, tuberculoză, nevroză, tulburări de menopauză. Datorită gustului său puternic, el trebuie amestecat cu alte sucuri. Efectul curativ al sucului de sfeclă poate fi amplificat combinând sucul de sfeclă roşie cu suc de morcovi, ţelina sau măr.

Ţelina combate hipertensiunea

Sucul de ţelină, atât cel obţinut din frunze cât şi cel de rădăcină poate fi folosit ca atare sau combinat cu cel de morcovi, lămâie sau măr şi are numeroase indicaţii terepautice. El este drenor hepatic şi renal, tonic al sistemului nervos şi al suprarenalelor, depurativ, antireumatismal şi antigutos, antiseptic. Datorită conţinutului bogat în fier şi magneziu este preţios pentru purificarea sângelui.

calarasi suc

Sucul de ţelină conţine substanţe anticanceroase – ftalida şi poliacetilena, care sunt antioxidanţi. De asemenea, este bogat în potasiu şi sodiu şi ajută la normalizarea presiunii sanguine şi conţine aceiaşi factori antiulceroşi şi anticanceroşi conţinuţi şi în sucul de varză. Componentele principale ale sucului de ţelină sunt: caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, K, niacina, acid pantotenic, acid folic, magneziu, potasiu, calciu, sodiu foarte valoros, fosfor, siliciu, fier, mangan, cupru, molibden, zinc, seleniu, sulf.

Sucul de ţelină este diuretic şi stimulează eliminarea reziduurilor prin intermediul rinichilor, fluidizează sistemul limfatic, purifică traiectul digestiv, combate hipertensiunea şi edemele, are un puternic efect stimulator asupra creierului şi a metabolismului.
 Sucul de telina are efecte curative şi în combinaţie cu sucul de morcovi şi cel de măr.

Varza, plină de vitamina B 12

Varza este singura legumă în care se găseşte vitamina B12, recunoscută pentru faptul că ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. Sucul de varză este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii pentru vindecarea deficitului de vitamina C.

calarasi suc

Sucul de varză are un conţinut bogat de vitamine, calciu, magneziu, iod, mangan şi sulf, fosfor, cupru, având puternice efecte anticancerigene. Este un puternic purificator sanguin, este recomandat în ulcere, constipaţii şi erupţii ale pielii, eczeme, colite, cefalee, reglează glicemia fiind indicat în caz de diabet, echilibrează sistemul nervos, purifică tractul intestinal, hrăneşte ţesuturile în profunzime şi previne îmbătrânirea precoce. Sucul de varză este un aliment-medicament care reechilibrează buna funcţionare a organismului.

calarasi suc

Vă recomandăm şi:

Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave

Planta-minune care tratează depresia şi scade colesterolul. Ce alte miracole pentru sănătate mai produce „regina florilor“ - sfaturile medicilor

Ceaiul de tei, un excelent medicament, poate deveni toxic. De ce este interzis bebeluşilor, gravidelor şi şoferilor şi cum se prepară corect - explicaţiile medicilor

Moartea inimii poate fi prevenită. Ceaiuri-minune în lupta cu colesterolul „rău”: anghinarea, un aliat redutabil

Avocado, „arborele cu testicule”: previne cancerul, anemia şi bolile de inimă. Cum trebuie consumat şi de ce îl considerau aztecii afrodisiacul perfect

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite