Carnea de miel, mai scumpă cu 20% față de anul trecut în piețele din Brașov. Cât a ajuns să coste un kilogram

0
Publicat:

Un kilogram de carne de miel a ajuns să coste în piețele din Brașov 60 de lei, în Săptămâna Mare a catolicilor. Ortodocșii spun că vor cumpăra doar bucăți de miel sau vor renunța la friptura tradițională.

Un kilogram de carne de miel costă 60 de lei la Brașov FOTO Ioan Buciumar
Un kilogram de carne de miel costă 60 de lei la Brașov FOTO Ioan Buciumar

O veste proastă vine pentru românii care se gândesc să cumpere miel de Paște. 60 de lei pentru un kilogram de carne de miel este prețul cu care producătorii au ajuns în piețele brașovene în săptămâna dinaintea Paștelui Catolic.

Producătorii spun că anul trecut prețul era de aproximativ 50 de lei, însă inflația i-a obligat să vină și ei cu un preț mai mare cu circa 20%.

Sunt de toate mărimile, de la 7 kilograme, până la 15 kilograme, crescuți sănătos, astfel că avem și mai mici, și mai mari. .S-a scumpit carnea de miel, dar totul s-a scumpit în ultimul an. S-a scumpit și la viu, unde este 25 de lei, dar s-a scumpit și la cel tăiat, unde cerem 60 de lei, dar mai negociem cu clientul, să fie toată lumea mulțumită”, a spus un producător.

Cum la Brașov cea mai mare parte a populației este formată din ortodocși, cei mai mulți dintre cei care au ajuns la piață aruncau doar un ochi, să știe la ce să se aștepte de Paștele ortodox, care va fi abia în 5 mai.

60 de lei kilogramul?! Dar cine dă atâta? La pensiile noastre, nu ne permitem. I-am spus și fiului meu că este destulă carne, e plin în toate măcelăriile”, a spus o bătrânică.

Eu sărbătoresc Paștele ortodox, dar prețurile mi se par foarte mari. Am venit să văd cam cum arată mieii, cât costă, dar, dacă nu scade prețul, miel întreg nu iau, dar, de luat, tot iau măcar așa, câteva bucăți”, a spus un brașovean.

Oamenii speră că de Paștele ortodox mieii vor fi ceva mai ieftini, însă cei mai mulți sunt conștienți că prețurile au șanse mici să scadă, astfel că se gândesc că și anul acesta vor lua doar cât să consume la o masă.

Mai ales că nici prețurile legumelor care merg lângă carnea de miel nu a stat pe loc, astfel că masa de Paște de anul acesta va fi simțitor mai scumpă decât cea de anul trecut.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite