Kate Middleton și prințul William nu vor participa la slujba tradițională de Paşte a familiei regale

0
Publicat:

Prințesa de Wales și soțul ei, prințul William, au fost „extrem de emoționați” de mesajele de susținere primite de când Kate și-a anunțat diagnosticul de cancer, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Kensington, relatează The Guardian.

Kate Middleton este iubită şi apreciată de britanici, Foto Getty Images
Kate Middleton este iubită şi apreciată de britanici, Foto Getty Images

Catherine Middleton a declarat vineri că urmează o chimioterapie preventivă, după ce testele efectuate în urma operației abdominale majore pe care a suferit-o în luna ianuarie au dezvăluit prezența cancerului. Declarația prinţesei Kate prin intermediul unui mesaj video, care a fost filmat Castelul Windsor, a declanșat o revărsare de sprijin din partea celor care îi doresc binele.

„Prințul și prințesa sunt amândoi extrem de emoționați de mesajele amabile primite de la oamenii de aici, din Marea Britanie, din Commonwealth și din întreaga lume ca răspuns la mesajul Alteței Sale Regale”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Palatului Kensington într-un comunicat.

„Ei sunt extrem de emoționați de căldura și sprijinul publicului și sunt recunoscători pentru înțelegerea cererii lor de intimitate în acest moment”, se mai spune în comunicat.

Nu se știe cât timp va urma Kate Middleton tratamentul, dar se precizează că ea îşi doreşte să participe la evenimente când se va recupera, în conformitate cu sfatul medicului, deși probabil că, cel puţin o vreme, iese din discuţie o revenire la îndatoririle cu normă întreagă.

Prinţul William va continua să găsească un echilibru între susținerea soției și a familiei sale și menținerea îndatoririlor sale oficiale, se mai spune în comunicat. El urmează să revină la îndatoririle publice după ce copiii săi se vor întoarce la școală, după vacanța de Paște.

Prințesa de Wales și prințul William nu vor participa, pe 31 martie, la slujba tradițională a familiei regale din duminica Paștelui, de la Capela „St. George” din Castelul Windsor, la care regele Charles speră să meargă împreună cu regina, dacă starea sa de sănătate îi va permite.

Palatul Kensington a declarat că Prințesa de Wales şi-a făcut public diagnosticul pentru că a dorit să pună capăt speculațiilor stârnite de internarea sa la clinica din Londra, la 16 ianuarie, pentru o intervenție chirurgicală abdominală majoră. La momentul respectiv, palatul a refuzat să confirme pentru ce a fost tratată Catherine Middleton, dar a spus că afecțiunea nu era canceroasă.

Speculațiile au fost alimentate doar atunci când prima fotografie oficială a Prințesei de Wales care urma să fie publicată după operația sa a fost retrasă de unele dintre cele mai mari agenții de presă din lume, la începutul acestei luni, din cauza unor acuzații că ar fi fost modificată digital.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite