Atac înfiorător la o stână de lângă Timișoara. 30 de oi și aproape o sută de miei au murit sfâșiați de câini vagabonzi

0
Publicat:

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 13 spre 14 martie, la marginea localității periurbane Giroc. Animalele au fost atacate de o haită de câini vagabonzi.

Stână de oi FOTO arhivă Adevărul
Stână de oi FOTO arhivă Adevărul

Incident grav și alarmant la Giroc, localitate aflată lipită de Timișoara. O stână a fost atacată de o haită de câini, iar 30 de oi și aproape o sută de miei au murit. Acest incident vine la doar o zi după ce alte 40 de ovine au fost descoperite decedate în circumstanțe similare.

Situația este cu atât mai delicată cu cât Primăria Giroc se confruntă cu absența unui serviciu propriu de ecarisaj, fiind nevoită să colaboreze cu societatea Daniflor, a cărei activitate a fost suspendată la data de 19 februarie de către Direcția Sanitar Veterinară Timiș.

„În ciuda eforturilor repetate din ultimul timp ale administrației locale, de a angaja operatori privați de ecarisaj din Timiș, aceste inițiative s-au lovit de refuzuri, amplificând criza justificată a comunității. Această tragedie evidențiază o problem profundă și prelungită, ce necesită o intervenție rapidă și coordonată a tuturor autorităților. Este imperative să se găsească soluții urgent pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor”, a declarat Dan Vârtosu, viceprimarul comunei Giroc.

În urma ultimelor incidente, primăria Giroc a informat toate instituțiile cu atribuțiuni pentru a elabora și interveni de urgență în vederea stopării acestor atacuri.

Facem un apel insistent către populație să abordeze această situație cu calm și să se abțină de la orice acțiuni extreme împotriva animalelor fără stăpân. Totodată, invităm asociațiile de protecție a animalelor să colaboreze pentru a combate acest fenomen alarmant, care nu numai că a afectat comunitatea din Giroc, dar reprezintă o amenințare iminentă pentru orice altă localitate periurbană”, a mai spus Dan Vârtosu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite