Funcţionar de la AJFP Alba reţinut de procurori pentru că a divulgat informaţii unei persoane cercetată pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii lucrează la Finanţele Publice din Alba Iulia
Funcţionarii lucrează la Finanţele Publice din Alba Iulia

Un funcţionar de la AJFP Alba a fost reţinut de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru infracţiuni de corupţie. Este acuzat că a divulgat informaţii nedestinate publicităţii unei alte persoane care era cercetată într-un alt dosar.

Funcţionarul public reţinut este Moldovan Nicolae. În dosar se mai fac cercetări şi cu privire la un coleg al acestuia. ”În fapt s-a reţinut că, în luna iunie 2017, suspectul M.N. a folosit informaţii nedestinate publicităţii, cunoscute în virtutea atribuţiilor de serviciu, pe care le-a divulgat unei persoane cercetate într-o altă cauză penală pentru comiterea infracţiunii de şantaj. În acest sens, M.N. a informat persoana respectivă că organele de cercetare penală au solicitat date privind conturile bancare deţinute. În sarcina lui T.F. s-a reţinut că a divulgat, iniţial, aceste date colegului său M.N., în condiţiile în care el a întocmit un răspuns solicitării organelor de cercetare penală. Faţă de suspectul M.N. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore”, se afirmă într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba.

Cei doi funcţionari au atribuţii de execuţie în cadrul AJFP Alba. Faţă de aceştia sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, folosirea în mod direct de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase necuvenite şi divulgare fără drept de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Poliţişti de la DGA au ridicat, în legătură cu cauza, înscrisuri de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba. 

Citiţi şi:

Licitaţie de zeci de milioane de euro în Alba: Consiliul Judeţean concesionează instalaţiile de gestionare a deşeurilor

Martorii VIP din dosarul comisarului Traian Berbeceanu: procurori şefi de la DNA şi DIICOT, comandanţi din poliţie, ofiţeri SRI şi SIPI, oameni de afaceri

Metoda prin care Electrica Furnizare vrea să-şi păstreze clienţii: trimite prin poştă contracte în alb

 

VIDEO Cum arată spectaculosul nod rutier din România care face legătura între autostrăzile A10, A3 şi DN1

FOTO Misterul ruinelor romane din Apuseni. Ce au descoperit arheologii în cea mai bogată zonă auriferă a României

Misterele Cetăţii Diodului, fortificaţia în care se refugiau în urmă cu sute de ani principii Transilvaniei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite