VIDEO Cum arată spectaculosul nod rutier din România care face legătura între autostrăzile A10, A3 şi DN1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nodul rutier de la Turda are 6 bretele de legătură între autostrăzi şi DN1
Nodul rutier de la Turda are 6 bretele de legătură între autostrăzi şi DN1

Nodul rutier de la Turda, ce va face legătura între autostrăzile A10 şi A3, precum şi cu DN1, este considerat cel mai complex din România.

Asociaţia Pro Infrastructura a făcut public cel mai recent video cu Autostrada A10 în zona nodului Turda, cel mai spectaculos nod rutier din România care conectează A10 cu A3 şi DN1.

Nodul de la Turda este prevăzut cu 6 bretele şi va face joncţiunea atât cu Autostrada Transilvania (A3), cât şi cu DN1. Bretelele care fac legătura cu A3 vor avea 2 benzi, iar cele care leagă A10 de DN1 câte o singură bandă. Nodul rutier este parte componentă a lotului 4 din autostrada lungă de 70 de km. 

Progresul fizic al lucrărilor pe lotul 4 al autostrăzii a ajuns la peste 70% iar termenul asumat de constructor, şi anume decembrie 2017, ar putea fi devansat cu cel puţin o lună de zile. Asta în condiţiile în care Comisia Tehnică din cadrul Ministerului Transporturilor îşi va da acordul cât mai rapid pentru soluţia tehnică propusă pentru punctul sensibil de la Stejeriş (la graniţa dintre Alba şi Cluj) şi va fi emisă autorizaţia de construire pentru acea zonă. Pe lotul 4 lucrează compania austriacă Porr.

În afară de punctul sensibil de la Stejeriş, alte obstacole ce au stat în calea constructorului pe ultimii 16 km din A10 i-au constituit mutările celor 7 stâlpi de înaltă tensiune aflaţi chiar pe traseul lotului, un demers greoi care însumat a determinat întârzieri de mai bine de 1 an de zile. Pe traseul tronsonului se află 30 de poduri, din care un viaduct lung de 240 de metri la km 66+030, 30 de podeţe metalice şi un nod rutier important la Turda. Evoluţia lucrărilor arată că, până la sfârşitul anului 2017, este posibilă deschiderea circulaţiei pe loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş - Turda, între Aiud şi Turda.

nod rutier turda

”După îndelungi tergiversări şi blocaje birocratice, plantaţia de Paulownia din nodul Turda este istorie. Cel mai spectaculos nod rutier din România, parte a lotului 4 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda (constructor Porr), a intrat acum în linie dreaptă. Conform surselor noastre, şi ultimul blocaj major de pe acest lot este aproape de a fi eliminat, CNAIR şi constructorul stabilind condiţiile pentru implementarea soluţiei tehnice pentru zona Lacului Stejeriş. Prin urmare, în acest moment, toate semnalele pe care le avem indică lunile octombrie-noiembrie 2017 pentru finalizarea acestui lot. Aşadar, la finalul toamnei, vom avea conexiune directă pe autostradă între localităţile Aiud şi Turda pentru că va fi dat în folosinţă şi lotul 3 al Autostrăzii A10 (constructor Tirrena Scavi). Cu alte cuvinte, vom putea circula pe autostradă neîntrerupt de la Cluj-Napoca (Gilău) şi până la Aiud, eliberând DN1 de traficul infernal dintre aceste două oraşe”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite