Video Un bărbat a slăbit 45 de kilograme într-un an: care sunt cele trei trucuri pentru pierderea în greutate VIDEO

0
Publicat:

Benji Xavier a transformat călătoria sa de slăbire într-o lecție valoroasă despre evitarea dietelor restrictive. După ce a pierdut și recâștigat 45 de kilograme, Xavier a găsit soluția într-o abordare echilibrată, bazată pe mese sănătoase, porții mari de alimente cu calorii reduse și evitarea băuturilor calorice.

slabit jpg

Benji Xavier a învățat lecții valoroase despre slăbire, după ce în liceu a pierdut 45 de kilograme eliminând grupe întregi de alimente, ceea ce a dus la o relație nesănătoasă cu mâncarea.

Am fost un fel de victimă a acestei culturi toxice a dietelor”, a declarat Xavier, în vârstă de 28 de ani, pentru Business Insider.

În august 2021, Xavier a început o nouă călătorie pentru a pierde din nou greutate, evitând dietele restrictive. El a adoptat o abordare echilibrată, înlocuind alimentele nesănătoase cu versiuni mai sănătoase, controlând porțiile și combinând dieta cu exerciții fizice regulate. Printre schimbări, Xavier a inclus și opțiuni mai sănătoase, precum înghețata fără zahăr. Această strategie i-a permis să slăbească 45 de kilograme într-un an și să mențină greutatea dorită timp de aproape doi ani.

Industria dietelor, evaluată la peste 70 de miliarde de dolari în 2023, este o mare afacere în SUA, dar cercetările sugerează că dietele restrictive pur și simplu nu funcționează pe termen lung din cauza modului în care sunt conectate corpurile noastre.

Devine o obsesie pentru că te gândești constant la ceea ce nu poți avea. Iar atunci când îți permiți să mănânci, mănânci prea mult”, a declarat Xavier, care este un creator de conținut stabilit în New Jersey.

El a publicat o carte, denumită „The Rebel Diet”, care a ajuns bestseller nr. 1 pe Amazon. Rețetele sale alternative sunt, de asemenea, prezentate pe contul său de Instagram.

Xavier a început să prepare acasă versiuni sănătoase ale meselor sale favorite și să consume moderat alimente calorice, în timp ce se dedica exercițiilor fizice, inclusiv cardio și haltere. După un an, a slăbit 30 de kilograme, menținând greutatea timp de aproape doi ani. 

M-am săturat de asta. Mi-am zis, nu, nu mai pot face asta. Nu mă mai pot tortura. Voi încerca doar să mănânc mai sănătos. Și a funcționat. Poți mânca în continuare alimente care îți plac și să slăbești.”, a spus el.

Trei trucuri pentru a slăbi

  •  Pregătirea meselor: Xavier accentuează importanța pregătirii meselor sănătoase din timp. Planificându-și mesele, a evitat tentația fast food-ului, adesea bogat în calorii și grăsimi. Această strategie l-a ajutat să își atingă obiectivele de pierdere în greutate.

Mâncarea de tip fast-food este atât de bogată în calorii și în grăsimi, încât uneori ar fi în detrimentul unei inițiative de pierdere în greutate”, a spus el.

Fără timp pentru a găti zilnic, Xavier își pregătea mesele pentru întreaga săptămână. Sâmbăta făcea cumpărături, iar duminica pregătea mese sănătoase, asigurându-se că rămâne pe drumul cel bun.

Pregăteam mâncarea dimineața și aveam totul gata pentru întreaga săptămână”, a spus el.

  • Consumați mese cu volum marePentru a slăbi, trebuie să mențineți un deficit caloric, adică să ardeți mai multe calorii decât consumați. Totuși, acest lucru nu implică neapărat porții mici sau diete restrictive.

Xavier este pasionat de gătit și adoră să mănânce, așa că, atunci când a slăbit, i s-a părut util să mănânce alimente hipocalorice în cantități mari. Acest lucru este cunoscut sub numele de mâncatul în volum.

Mănânci mai mult pentru mai puține calorii”, a spus Xavier.

Deși nu este un mare gurmand, atunci când are poftă de o gustare, Xavier optează pentru popcorn, care poate fi consumat din plin, deoarece are un conținut caloric foarte scăzut.

Xavier, care iubește înghețata și obișnuia să mănânce cu ușurință o jumătate de litru dintr-o dată, a trecut la o variantă hipocalorică pentru a-și satisface pofta. 

  • Evitați băuturilor calorice: Xavier alege să evite băuturile bogate în calorii și sărace în nutrienți, cum ar fi sucurile îndulcite cu zahăr. Deși face ocazional excepții, preferă să economisească caloriile pentru alimente nutritive.

 „Ocazional încalc această regulă, dar este ceva care mă ajută cu adevărat”, a spus el.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite