Top 5 boli cauzate de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentele de stres lasă o „cicatrice chimică“ de neşters în corpul nostru.
Momentele de stres lasă o „cicatrice chimică“ de neşters în corpul nostru.

Viaţa modernă este o sursă continuă de tensiuni, care-ţi dau (la propriu!) tot felul de tulburări... Tot ce ai de făcut este să le combaţi, ca să previi bolile grave provocate de stres. Dar, mai întâi, află cum te afectează grijile de zi cu zi...

Când sistemul nervos percepe o ameninţare, hipotalamusul stimulează glanda hipofiză, care eliberează anumiţi hormoni. Ei acţionează asupra glandelor suprarenale ­care trimit în sânge adrenalină şi cortizol. Aceşti hormoni declanşează o serie de reacţii chimice la nivelul organelor, afectându-le pe termen lung. Iată modul în care reacţionează organismul la stres. Iată însă care sunt efectele nedorite ale acestui proces.

1. Dureri de cap

După o zi întreagă de muncă, în care n-ai avut răgaz să mănânci la ora cuvenită, te pomeneşti cu o durere de cap de toată frumuseţea. Cum se explică acest lucru? Stările de stres şi de nervozitate (să nu mai vorbim despre efortul depus) ţi-au scăzut prea mult glicemia. Acest lucru îl resimţi printr-o durere puternică de cap. Ce-i de făcut? Mănâncă ceva uşor şi apoi poţi lua un antiinflamator (ibuprofen). La fel de bun este şi paracetamolul! Vor acţiona eficient în mai puţin de 30 de minute. Te mai ajută şi masajul circular al tâmplelor cu o picătură de gel mentolat (are efect descongestionant).

Descoperă în continuare cum te poate afecta stresul, pe clickpentrufemei.ro.

Citește și:
5 teste medicale pe care trebuie să le faci

Top 3 efecte nocive ale zahărului

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite