Măsuri de urmat dacă ai sciatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durerile pot fi agravate de: tuse, strănut sau statul mult pe scaun.
Durerile pot fi agravate de: tuse, strănut sau statul mult pe scaun.

Resimţi din ce în ce mai des dureri de spate, care se răspândesc şi în alte zone ale corpului? Nu le trece cu vederea! Pot fi cauzate de sciatică, o afecţiune a coloanei vertebrale.

„Sciatica este termenul medical folosit pentru a descrie durerea lombară care iradiază către fese, partea posterioară a coapsei, gambei, piciorului şi care urmăreşte traseul nervului sciatic. De obicei, este unilaterală şi apare din cauza iritaţiei nervului, în caz de herniere a unui disc, stenoză de canal lombar, prezenţa unui osteofit, iar mai rar, a unei tumori şi a diabetului zaharat“, explică medicul neurolog Ana Maria Ghiţoiu.

Cea mai frecventă cauză a durerilor sciatice este hernia de disc. Ele pot fi declanşate şi de: tumori care se află de-a lungul măduvei spinării sau a nervului sciatic, infecţii, leziuni (fracturi).

Poate produce dureri insuportabile

Afecţiunea poate varia de la forme cu dureri suportabile, până la severe, când scade forţa musculară în membrul afectat şi apar tulburări sfincteriene (retenţie de urină şi materii fecale, incontinenţă prin prea plin). Uneori, disconfortul poate fi resimţit ca un curent electric care merge pe partea posterioară a piciorului sau ca senzaţie de amorţeală, furnicături ori arsuri. Durerile pot fi agravate de: tuse, strănut, statul mult pe scaun sau picior peste picior, îndoirea trunchiului, mersul mult pe jos. Unele persoane se pot confrunta cu disconfort în anumite părţi ale piciorului şi în altă parte cu senzaţia de amorţeală sau furnicături.

Află ce opţiuni de tratament există pe clicksanatate.ro. 

Terapii eficiente în sciatică
Tratamente din natură contra nevralgiilor

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite