Protest în fața Ministerului Sănătății. Un participant s-a cățărat pe clădirea instituției FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formațiunea condusă de George Simion participă la un protest organizat în fața Ministerului Sănătății, sugerând că s-ar impune vaccinarea obligatorie printr-un nou document. Unul dintre protestatari s-a urcat pe clădirea ministerului. Ministerul neagă acuzațiile. 

UPDATE 18.15: Jandarmii au reușit să îl convingă pe protestatarul cățărat la etajul 1 al Ministerului Sănătății să coboare. Bărbatul a fost ajutat de oamenii legii cu o scară. 

UPDATE 16.30: Partidul AUR a transmis mai multe precizări după participarea la protestul organizat în fața Ministerului Sănătății:

„Alianța pentru Unirea Românilor s-a alăturat astăzi unei acțiuni civice de protest organizată de reprezentanți ai societății civile. În cadrul acestei manifestații la care au luat parte membri ai mai multor organizații civice, precum și oameni simpli, am subliniat că suntem împotriva vaccinării obligatorii, atât acum, cât și pe viitor.

Protestul din fața Ministerului Sănătății a avut loc ca urmare a îngrijorărilor legitime exprimate în spațiul public cu privire la Strategia Națională de Vaccinare.

Încercarea de denigrare a protestului AUR este încă o dovadă a faptului că se dorește mutarea atenției de la o temă care a generat o îngrijorare în rândul societății românești înspre un circ mediatic”, a transmis formațiunea politică într-un comunicat de presă.

***

Știrea inițială:

Unul dintre protestatarii veniți în fața Ministerului Sănătății pentru a protesta împotriva impunerii obligativitățiii vaccinării s-a cățărat pe clădire. 

Este vorba despre bărbatul cunoscut drept „stegarul dac”, care a participat de-a lungul anilor la mai multe proteste. Bărbatul a refuzat să coboare sau să intre îîn minister, deși angajații i-au deschis geamul să intre în minister pentru a nu mai sta pe o margine a unui balcon al clădirii. 

„Zece inși din piață, în frunte cu doctorul Hagima, să intre la dezbateri cu ministrul Sănătății. Atât cer” - le-a transmis protestatarul Cezar Cătălin Avramuță celor de la Jandarmerie care veniseră să negocieze, pentru a se da jos sau a intra în sediul Ministerului Sănătății.

Jandarmeria Capitalei a precizat că un bărbat suspectat că ar fi lovit un reprezentat mass-media a fost extras din mulțime și condus la secția de politie în vederea luării măsurilor legale. Persoanei respective i se vor întocmi acte de sesizare privind infracțiunea de loviri și alte violențe.

Potrivit Agerpres, Jandarmeria a mai informat că pe timpul adunării publice, un bărbat s-a urcat pe faţada clădirii, iar echipele de dialog, încearcă să determinăm persoana să coboare în siguranţă. 

Conform sursei citate, reprezentanţi ai AUR au îndemnat participanţii să blocheze accesul în Ministerul Sănătăţii, încercând ulterior să pătrundă în interiorul clădirii, însă au fost împiedicaţi de jandarmi.Jandarmeria transmite că a identificat mai multe persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, împotriva acestora urmând a fi aplicate măsuri legale de sancţionare.

Claudiu Târziu, într-o intervenție la Antena 3, a preciat că nu ei, cei de la AUR, sunt organizatori, ci doar rezonează cu manifestanții, pe tema vaccinării. Așadar, nu poate el sau cineva de la AUR să le spună celor strânși în fața Ministerului Sănătății ce să facă.

Protest AUR împotriva impunerii vaccinării obligatorii

Ieșim în stradă împotriva vaccinării obligatorii și pentru apărarea drepturilor românilor!”, arată AUR, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, unde susțin că are loc impunerea „pe șest” a vaciinării obligatorii. De asemenea, cere Ministerului Sănătății retragerea Strategiei Naționale de Vaccinare. 

Liderul susține că statul nu ar trebui să impună vaccinarea. „Statul trebuie să se asigure în primul rând că cei care doresc să se vaccineze, pe ei, pe copiii lor, au acces, în momentul acesta sunt probleme cu unele vaccinuri, nu se găsesc. Nu trebuie să îi forţeze, să le impună, să creeze temeri, pentru că noi venim după un regim totalitar, oamenii în România nu au încredere că statul le vrea binele”. 

Proiectul de Strategie națională de vaccinare prevede și informatizarea Registrului de imunizare, astfel că el va fi accesibil chiar și pacienților sau părinților, în cazul copiilor. Potrivit Ministerului Sănătății, proiectul de Strategie este menit să asigure „acces echitabil la vaccinare pentru oricine, oricând și la orice vârstă”.

„Eu vreau doar să nu se repete ororile care s-au întâmplat în timpul pandemiei când, dacă nu făceam noi nişte proteste mai radicale, nu te mai lăsau la locul de muncă dacă nu erai vaccinat. Asta însemna vaccinare obligatorie. Noi nu vrem să ajungem acolo. Sigur, toate vaccinurile elementare trebuie făcute”, a explicat George Simion la Prima News.   

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și alți oficiali din această instituție au negat faptul că ar avea loc impunerea vaccinării obligratorii prin noua Strategie de vaccinare. „În mod evident nici noi ca reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, nici medicii de sănătate publică care au lucrat la această strategie nu au adus nici măcar în discuţie această idee a obligativităţii vaccinării. Ea nu se regăseşte nicăieri în text, dar asta nu înseamnă că noi, ca profesionişti în domeniul sănătăţii, nu suntem datori să informăm corect publicul în ceea ce priveşte vaccinarea”, a declarat Rafila. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite