Simion, întrebat dacă şi-ar vaccina copiii: „Cu siguranţă, nu sunt un nebun, nu sunt antivaccinist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele AUR, George Simion, susține că nu are nimic împotriva vaccinării și și-ar vaccina inclusiv copiii, dacă ar fi cazul. Cu toate acestea, formațiunea sa organizează un protest în fața Ministerului Sănătății, sugerând că s-ar impune vaccinarea obligatorie printr-un nou document.

George Simion, președintele AUR FOTO Inquam Photos
George Simion, președintele AUR FOTO Inquam Photos

Întrebat miercuri seară, la o emisiune a Prima News, dacă și-ar vaccina copiii, George Simion a precizat: „Cu siguranţă, nu sunt un nebun cum au precizat unii, nu sunt antivaccinist. Eu vreau doar să nu se repete ororile care s-au întâmplat în timpul pandemiei când, dacă nu făceam noi nişte proteste mai radicale, nu te mai lăsau la locul de muncă dacă nu erai vaccinat. Asta însemna vaccinare obligatorie. Noi nu vrem să ajungem acolo. Sigur, toate vaccinurile elementare trebuie făcute”. 

Liderul susține că statul nu ar trebui să impună vaccinarea. „Statul trebuie să se asigure în primul rând că cei care doresc să se vaccineze, pe ei, pe copiii lor, au acces, în momentul acesta sunt probleme cu unele vaccinuri, nu se găsesc. Nu trebuie să îi forţeze, să le impună, să creeze temeri, pentru că noi venim după un regim totalitar, oamenii în România nu au încredere că statul le vrea binele”. 

Ministrul Sănătății și alți oficiali din această instituție au negat faptul că ar avea loc impunerea vaccinării obligratorii prin noua Strategie de vaccinare. „În mod evident nici noi ca reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, nici medicii de sănătate publică care au lucrat la această strategie nu au adus nici măcar în discuţie această idee a obligativităţii vaccinării. Ea nu se regăseşte nicăieri în text, dar asta nu înseamnă că noi, ca profesionişti în domeniul sănătăţii, nu suntem datori să informăm corect publicul în ceea ce priveşte vaccinarea”, a declarat Rafila, miercuri la Antena 3.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății dr. Alexandru Rogobete a declarat luni că Strategia Naţională de Vaccinare în România este despre informarea corectă şi accesul echitabil la vaccin, iar pentru prima oară pacienţii au acces la vaccinuri gratuite şi în premieră este oferit acces facil la vaccinarea anti-HPV, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

Dezinformare, fake-news, demagogie și speculații. Ca medic, dar și ca secretar de stat în Ministerul Sănătății, mă uit cu uimire cum, la foarte scurt timp de la publicarea în transparență publică a proiectului privind Strategia Națională de Vaccinare din România, ”motoarele” de dezinformare a populației s-au activat. Zeci de titluri ”vaccinarea obligatorie”, ”vor să vă vaccineze pe toți”, ”opriți vaccinarea obligatorie” (...), titluri care induc teamă, titluri care dezinformează, titluri elaborate de oameni care nu au nici cea mai mică legătură cu medicina”, a precizat secretarul de stat din Ministerul Sănății.  

AUR cheamă oamenii în stradă

Ieșim în stradă împotriva vaccinării obligatorii și pentru apărarea drepturilor românilor!”, arată AUR, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, unde susțin că are loc impunerea „pe șest” a vaciinării obligatorii. De asemenea, cere Ministerului Sănătății retragerea Strategiei Naționale de Vaccinare. 

Proiectul de Strategie națională de vaccinare prevede și informatizarea Registrului de imunizare, astfel că el va fi accesibil chiar și pacienților sau părinților, în cazul copiilor. Potrivit Ministerului Sănătății, proiectul de Strategie este menit să asigure „acces echitabil la vaccinare pentru oricine, oricând și la orice vârstă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite