Ciucă, apel la responsabilitate din partea clasei politice după protestul AUR: România nu are nevoie de destabilizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, fiind întrebat cu privire la protestul AUR, care a avut loc miercuri în fața Parlamentului, că este important ca România să dea dovadă de responsabilitate.

FOTO Guvernul României / Arhivă
FOTO Guvernul României / Arhivă

„Aici vreau să subliniez următorul aspect - este mai important ca oricând, ţinând cont de actualul context în care avem războiul la graniţă, ca indiferent de partid, indiferent de locul unde ne desfăşurăm activitatea, dar mai ales clasa politică şi liderii politici să dea dovadă de responsabilitate şi să nu creem astfel de evenimente care pot să degenereze”.

Premierul a mai susținut că, în opinia sa, „este foarte important, de asemenea, ca oamenii să fie foarte bine informaţi şi, indiferent de ce demers este în analiză şi urmează să fie supus unei decizii, să aibă imaginea clară a continutului şi să nu se lase induşi în eroare de anumiţi factori care nu urmăresc nimic altceva decât destabilizarea”.

„România nu are nevoie de destabilizare. Această investiţie la care noi participăm astăzi a fost posibilă pentru că noi am înţeles viziunea companiei, compania a înţeles că poate să facă o investiţie atât de mare într-o ţară unde există stabilitate politică, unde există predictibilitate şi unde pot să îşi stabilească obiective pe termen lung. Ca atare, mesajul meu este acela de foarte mare responsabilitate pentru oricare dintre reprezentanţii clasei politice”, a mai afirmat Nicolae Ciucă, întrebat despre incidentele de la protestul de miercuri din faţa Parlamentului.

Descoperire fără precedent la Parlament

Ariadna Cîrligeanu, fost secretar general al organizaţiei de tineret a AUR, în prezent șef al aceleiași organizații, potrivit informațiilor publice, a încercat să intre în Parlament cu patru gloanţe, despre care ar fi declarat că sunt suveniruri

Ca urmare a incidentului de securitate, femeia a fost dusă la secţia 17 pentru verificări. AUR a cerut autorităţilor să lămurească situaţia şi a acuzat acţiuni de manipulare din partea Puterii.

Protest cu scandal al AUR la Parlament 

Incidentul a coincis un un protest spontan organizat de AUR în curtea Parlamentului, iar într-o postare pe Facebook de miercuri dimineață îşi anunţa participarea la manifestaţie.

„Azi la ora 08:00 cu toţii la Parlament. NU NE VINDEȚI ȚARA, CIOCOILOR! Nu vă lăsăm! Azi toate drumurile duc la București”, este mesajul postat de tânără pe reţeaua de socializare.

Ludovic Orban a susținut că a fost agresat de manifestanții AUR în timp ce încerca să intre în curtea Palatul Parlamentului pe la intrarea de la Camera Deputaților. Președintele Forța Dreptei a precizat că protestarii au fost asmuțiți asupra sa.

Jandarmeria Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că efectuează demersurile necesare pentru identificarea persoanelor care l-au agresat verbal și huiduit pe Ludovic Orban.

Csoma Botond, liderul de grup al deputaților UDMR susține că nu a fost lovit de manifestanți, însă a fost agresat huiduit și amenințat. Csoma Botond a afirmat că aceștia au scandat „afară cu UMDR” și „luați-i gâtul”.

Jandarmeria Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că parlamentarul a fost agresat de către o persoană din rândul manifestanților și că aceasta a fost identificată.

Cum justifică șeful AUR

Președintele AUR a acuzat în cadrul unei conferințe de presă că partidul său ar putea fi ținta unor înscenări, formațiunea politică fiind principalul partid de Opoziție.

  Fiind întrebat cu privire la comportamentul manifestanților din curtea Parlamentului, inclusiv a parlamentarilor AUR și incidentele în care au fost implicați, șeful formațiunii politice a susținut că „oamenii sunt foarte nemulțumiți, din ce in ce mai mulți români sunt nervoși pe clasa politică”, fiind de părere că portretizarea partidului său în unul extremist este o greșeală și o afirmație falsă.    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite