Despăgubire record pentru familia unei românce care a murit într-un accident, în Italia. De ce decizia este considerată istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O decizie istorică a fost luată de justiția din Italia, familia unei femei care a murit într-un accident fiind despăgubită cu o sumă mare.

Decizia judecătorilor este istorică FOTO: Arhivă
Decizia judecătorilor este istorică FOTO: Arhivă

Două românce vor primi despăgubiri de aproape 100.000 de euro din partea unei firme de asigurări din Italia.

Sora lor a murit în urma unui accident rutier și au reușit să convingă judecătorii că vor despăgubiri în valoare de 100.000 euro.

Îngrijitoarea româncă a decedat în regiunea Umbria, iar surorile lui trăiesc în România.

”Tribunalul a luat această decizie, recunoscând astfel dreptul la compensație pentru rudele victimei. Până acum, înainte de această decizie istorică, tribunalele din Italia nu ofereau compensații financiare rudelor victimelor din accidente rutiere, dacă acestea nu erau rezidente în Italia, considerând că legătura afectivă dintre victimă și rudele aflate la o distanță mare este una slăbită de distanță”, potrivit antena3.ro.

Practic Curtea de Apel de la Perugia a hotărât în premieră că distanța fizică dintre rude nu reprezintă un motiv suficient pentru a nega legătura afectivă dintre victimă și surorile sale.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite