Descoperire macabră în Galaţi. O bătrână a fost găsită bătută, strangulată şi înjunghiată în propria casă

0
Publicat:

Polițiștii din Galați au declanșat o anchetă pentru a-l identifica pe autorul crimei. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați coordonează cercetările în acest caz, dar până acum nu a fost identificat un suspect.

Polițiștii caută indicii la locul crimei pentru a-l identifica pe autor FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii caută indicii la locul crimei pentru a-l identifica pe autor FOTO arhivă Adevărul

Descoperire macabră în comuna Liești, din judeţul Galaţi. Sâmbătă, 13 aprilie, o femeie de 70 de ani a fost găsită fără suflare în propria casă, plină de urme de violenţă.

În urma primelor verificări, femeia ar fi fost bătută, strangulată şi înjunghiată de câteva ori.

Poliția și Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi încearcă să-l identifice pe autor, însă până acum nu se ştie cine este cel care a produs crima.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru omor.

Bătrână batjocorită și bătută până la moarte în propria casă

Un caz asemănător a avut loc în orașul Ianca, județul Brăila, în 2023. Mircea Constantin, un brăilean de 35 de ani, a dat buzna în toiul nopții peste o bătrână de 95 de ani și, beat fiind, a lovit-o cu bestialitate și a întreținut cu aceasta raporturi sexuale.

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pe bărbat la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat și viol.

Individul fusese eliberat condiționat în 2021, după ce fusese condamnat anterior tot pentru crimă. În 2013 și-a ucis în bătaie tatăl vitreg. Crima din 2023 i-a îngrozit anul trecut pe locuitorii orașului brăilean Ianca.

„La data de 7 mai 2023, în jurul orei 13,45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din Brăila, cu privire la faptul a găsit-o pe mama sa, în vârstă de 95 de ani, din orașul Ianca, decedată în locuință, prezentând urme de violență”, au stabilit anchetatorii.

Bătrâna a fost găsită de către fiul său, dezbrăcată. Cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Brăila în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii au stabilit ulterior și cronologia faptelor.

„Din primele cercetări se pare că o persoană necunoscută ar fi pătruns fără drept în locuința femeii, unde prin întrebuințarea de violențe ar fi violat-o, după care aceasta a decedat”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Mircea Constantin a fost ulterior identificat de polițiști pe raza județului Prahova, unde fugise în încercarea de a scăpa de arestare.

„În urma căutărilor efectuate, polițiștii au depistat pe raza județului Prahova, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din orașul Ianca, care a fost condus la sediul poliției pentru audieri în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și viol, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila”, au mai adăugat reprezentanții IPJ Brăila.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite