Simulare BAC 2023. Subiectele la proba la alegere a profilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a au susținut, miercuri, proba la alegere a profilului şi specializării în cadrul simulării examenului de Bacalaureat, dintre următoarele materii: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie și Anatomie.

Examen de Bacalaureat
Examen de Bacalaureat

SUBIECTELE LA ANATOMIE

SUBIECTELE LA GEOGRAFIE

SUBIECTELE LA LOGICĂ

SUBIECTELE LA FILOSOFIE

SUBIECTELE LA INFORMATICĂ

SUBIECTELE LA SOCIOLOGIE

SUBIECTELE LA ECONOMIE

SUBIECTELE LA FIZICĂ

SUBIECTELE LA PSIHOLOGIE

SUBIECTELE LA CHIMIE

Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine pe 30 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Luni a avut loc verificarea la Limba şi literatura română, iar marţi proba a fost susţinută proba obligatorie a profilului. Rezultatele vor fi comunicate pe 6 aprilie.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele.

Subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso şi sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor, notează Agerpres.

Probele la care se susțin examene

Probele la care se susţine simularea examenului de Bacalaureat sunt: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă - pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiectiv familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute la finalul studiilor.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, menţionează Ministerul Educaţiei.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite