Subiectele și baremul de la Anatomie, simulare BAC 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simularea la Bacalaureat 2023 a continuat astăzi cu proba la alegere a profilului şi a specializării. Au apărut în spațiul public subiectele pe care elevii le-au primit astăzi la Anatomie, una dintre materiile la alegere la care se susține simularea pentru Bacalaureat 2023.

Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

UPDATE

Ionela Cociorva, profesor de Biologie la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti a rezolvat pentru adevarul.ro subiectele la Anatomie. Ea a precizat că tinerii nu ar fi trebuit să întâmpine dificultăți.

UPDATE

Ionela Cociorva, profesor de Biologie la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, a comentat pentru „Adevărul” subiectele date astăzi la Anatomie, una dintre materiile de la proba la alegere a profilului din cadrul simulării de Bacalaureat 2023.

Subiectul de la Anatomie a fost ușor, comparativ cu simulările și examenul de anul trecut. Cu toate că elevii au fost trecuți prin majoritatea sistemelor anatomiei, întrebările nu au fost foarte grele”, spune profesoara.  

Subiectul la anatomie

Subiecte Anatomie 1
Subiecte Anatomie 2
Subiecte Anatomie 2

Pe 6 aprilie vor fi comunicate rezultatele.

Subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso şi sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute la finalul studiilor.

"Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi", menţionează Ministerul Educaţiei

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite