Modele de subiecte pentru simulare BAC 2023 la Română

0
Publicat:

Elevii din ultimul an de liceu susţin, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română la simulare Bac 2023, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor. Cu excepția anului 2020, când simularea examenului de Bacalaureat nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus, elevii au putut să-și testeze cunoștințele.

Din nou emoții pentru elevi
Din nou emoții pentru elevi

La nivelul județelor au fost organizate deja simulari ale Bacalaureatului la Română, înainte de simularea BAC 2023 la nivel național.

Mai jos este un exemplu de subiect primit la Română de elevii din Iași de la profilul Uman, la simulare BAC:

Și subiectul primit de elevii de la Real 

Ce subiecte au fost la Simulare BAC Română în anii trecuți 

La simularea examenului de Bacalaureat 2022, absolvenții de liceu au avut de ales la subiectele la Limba română un text la prima vedere din Profira Sadoveanu, „Destăinuiri”, cu cerințe diferite, în funcție de profil.

De asemenea, unul dintre subiectele la română la simularea Bacalaureat 2022 a fost referitor la particularitățile unei poezii de Ion Barbu, la profilul real, și Tudor Arghezi, la profilul uman.

În anul 2021, elevii de la profilurile real şi uman au primit la primul subiect la română la simularea BAC 2021 un text din Jean Bart „Mărturisiri literare”. Al doilea subiect la română a fost un fragment din piesa „Conu Leonida faţă cu reacţiunea” a lui Ion Luca Caragiale. Al treilea subiect la română la simularea BAC 2021 a avut ca cerinţă prezentarea particularităţilor unui text al lui Ioan Slavici.

În anul 2020, simularea examenelor nu a avut loc din cauza pandemiei de COVID-19.

Luni, 27 martie 2023, începe simularea pentru Bac 2023. Testele de evaluare a pregătirii absolvenților au loc în perioada 27 – 30 martie, conform calendarului oficial.

La 27 martie 2023 are loc proba scrisă la Limba și literatura română, la 28 martie proba obligatorie a profilului, la 29 martie proba la alegere a profilului şi specializării, iar la 30 martie 2023 proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate elevilor la 6 aprilie 2023.

La Limba română, pentru simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022-2023, este valabilă programa aprobată prin OMEN nr. 4923/2013. Nu există niciun conținut exceptat.

Potrivit ordinului nr. 3.138 din 25 ianuarie 2023, notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite