Subiectele și baremul de la Filosofie, simulare BAC 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simularea la Bacalaureat 2023 a continuat astăzi cu proba la alegere a profilului şi a specializării, la una dintre următoarele materii, în funcţie de studiile urmate în liceu: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, Geografie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie, Sociologie şi Filosofie.

Simulare Bac 2023
Simulare Bac 2023

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a au susținut, miercuri, proba la alegere a profilului şi specializării în cadrul simulării examenului de Bacalaureat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Subiectele la Filosofie, simulare BAC 2023

Baremul la Filosofie, simulare BAC 2023

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele.

Subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso şi sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute la finalul studiilor.

"Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi", menţionează Ministerul Educaţiei

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite