Și mai mulți absenți la a doua probă a simulării Bacalaureatului, în Olt. Mai este o singură probă de examen

0
Publicat:

Mai mult de 35% dintre elevii așteptați în Olt să susțină probele simulării Bacalaureatului 2023 au lipsit. A mai rămas o singură probă a examenului de absolvire a liceului.

Elevii care au susținut proba află rezultatul în 6 aprilie FOTO: arhiva
Elevii care au susținut proba află rezultatul în 6 aprilie FOTO: arhiva

În județul Olt sunt înscriși în ultimul an de liceu 3.372 elevi. Dintre aceștia, 1.175 au lipsit de la cea de-a doua probă a simulării Bacalaureatului 2023, mai mulți decât luni, 27 martie 2023, când s-a susținut proba la Limba și literatura română.

Cei mai mulți dintre absenții din Olt sunt elevi de la clasele de învățământ seral, din cei 981 elevi înmatriculați alegând să susțină proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) doar 47.

Simularea probelor examenului de Bacalaureat 2023 se încheie, în Olt, miercuri, 29 martie 2023, cu proba la alegere a profilului, în județ nefiind elevi aparținând minorităților naționale care să susțină și proba la Limba maternă. Rezultatele vor fi publicate în 6 aprilie, notele nefiind trecute în catalog decât la cererea expresă a elevilor. 

Absenteism și note mici la simularea județeană

Absenteismul a marcat și sesiunea simulării examenului de Bacalaureat organizată, la sfârșitul anului trecut, la nivel județean. Și atunci 35% dintre elevi au lipsit. Dintre cei care s-au prezentat, mai puțin de jumătate au înregistrat note de trecere la Matematică. În schimb, în respectiva sesiune s-au înregistrat 32 note de 10 la Matematică, în timp ce, la Istorie, 67% au reușit note peste 5.  

Și la Limba și literatura română au reușit note de trecere peste 67% dintre liceenii care au susținut proba la simularea cu subiecte realizate la nivel județean.

Candidații promovează examenul de Bacalaureat dacă obțin minimum nota 5 la fiecare dintre cele trei probe și minimum media 6. 

Miercuri, 29 aprilie 2023, vor fi făcute publice rezultatele obținute de elevii din ultimul an de gimnaziu. Aceștia au susținut la începutul săptămânii trecute probele la Limba română și Matematică, în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Națională organizată la nivel național.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite