BACALAUREAT 2014 Meditaţii virtuale la distanţă pentru examenul din vară. Pachetele pornesc de la 2.100 de lei

0
0

Centrul de Pregătire pentru Bac şi Live Studies au lansat marţi prima clasă virtuală de meditaţii din România, sub forma unei platforme de pregătire live, la distanţă, pentru elevii care vor susţine examenele naţionale la vară. Pachetul de meditaţii online costă între 2.100 şi 5.200 de lei.

Platforma se numeşte BacLive şi poate fi accesată de către elevi şi profesori cu ajutorul unor tablete şi table interactive, care le permit dascălilor să predea pentru mai mulţi copiii în acelaşi timp, fără ca aceştia să fie prezenţi fizic în aceeaşi sală de clasă.

Clasa virtuală nu are mai mult de şase elevi, iar momentan au fost lansate meditaţiile pentru Română şi Matematică la Bac. 

Un astfel de pachet de ore predate de profesorii de la Centrul de Pregătire pentru BAC poate depăşi 5.000 de lei, susţin organizatorii. 

2.100 de lei pentru 35 de şedinţe la o materie

"35 de şedinţe la o materie costă 2.100 de lei, apoi mai există un pachet de 70 de şedinţe cu două materii, de 4.200 de lei şi un al treilea pachet cu trei materi în 110 şedinţe, care costă 5.200 de lei. Fiecare pachet are inclus o tabletă în preţ", a explicat pentru adevarul.ro, Ritu Cazacu, cea care a înfiinţat acum doi ani Centrul de pregătire pentru Bac şi prima clasă virtuală de meditaţii din România.

Site-ul baclive.ro este disponibil începând cu 15 martie 2014 şi oferă un curriculum complet pentru cele două materii, combinând elemente vizuale şi interactive, elevii putând interacţiona în timp real cu profesorul. Toate sesiunile sunt arhivate şi elevii pot revedea şi repeta lecţiile în cazul în care doresc să aprofundeze anumite elemente.

Profesoara de Biologie Nicoleta Oprea, de la Centrul de pregătire pentru Bac a explicat la rândul său că ideea de clasă virtuală are multe avantaje.

"În primul rând, nu trebuie să te deplasezi nicăieri, copiii pot să vină direct acasă după şcoală şi să facă meditaţiile online prin intermediul platformei. De multe ori mă uit la elevii mei de clasa a XII-a şi îi văd cât sunt de obosiţi, câteodată cred că ei muncesc mai mult decât mine. Platforma aceasta le dă şi lor o pauză bine meritată, un drum mai puţin de făcut", a spus profesoara.

De asemenea, elevii pot reveni la arhiva cu lecţiile predate pentru a aprofunda anumite informaţii. Acestea sunt stocate pe cloud şi nu se pierd. De asemenea, şi părinţii pot participa la lecţii pentru a stabili dacă totul decurge conform planului stabilit cu profesorul.

BacLive, clasa virtuală de pregătire pentru Bac

„BacLive este prima platformă de pregătire live dezvoltată întegral în România. Iniţiativa noastră îşi propune să îmbunătăţească sistemul de învăţământ din Romania prin oferirea de lecţii accesibile şi atractive pentru elevi. Începând cu 15 martie, data de când platforma a devenit activă, programul a fost testat de mai mulţi elevi din ţară, fiind apreciat şi primit cu mare interes şi entuziasm atât de elevi şi părinţi, cât şi de profesori. Cu ajutorul echipei de profesori cu experinţă din cadrul Centrului de Pregătire Bac, platforma a fost îmbunătăţită şi adaptată nevoilor reale ale elevilor din România.”, spune Laurenţiu Faur, Project Manager BacLive.

„Rata de reuşită la examenul de Bacalaureat din anul 2013 pentru elevii care au ales Centru Pregătire BACa fost de 97%. La acest rezultat au contribuit interacţiunea cu elevii, metodele avansate de pregătire, precum şi sesiunile de consiliere în carieră, nutriţie şi discuţiile cu un psiholog pentru depăşirea obstacolelor. Următorul pas în dezvoltarea Centrului Pregătire Bac este acela de a oferi elevilor din orice parte a ţării posibilitatea de a beneficia de programul nostru, acest demers fiind acum posibil online prin platforma BacLive. Sistemul a fost deja accesat şi testat cu succes de către 15 elevi” apreciază Ritu Cazacu, Project Manager al Centrului Pregătire BAC.


Pe aceeaşi temă:

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Lecţii video pentru Bac şi Capacitate pe adevarul.ro

BACALAUREAT 2014 Dezbatere despre rezultatele de la simulare, la Adevărul Live. Valori care ar trebui să existe la şcoală: respect, implicare, integritate

Ministrul Mihnea Costoiu după dezastrul de la simularea examenului de Bacalaureat: „Nu excludem posibilitatea de a reduce dificultatea subiectelor“

REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Lista procentelor pe judeţe. Aproape jumătate dintre elevi nu au luat nota 5

Răul letal din liceu: monştrii „somnului matematic şi istoric”

Remus Pricopie: 30% promovare la Matematică, un procent extrem de mic când ai subiecte de nivel mediu

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Rezultate dezastruoase la simulare. Mai puţin de jumătate din candidaţi au luat peste cinci

BACALAUREAT 2014 Ultima zi de examen. Subiectele de la Biologie, Geografie, Chimie şi Fizică, rezolvate la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Rezolvarea subiectelor de la matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Rezolvarea subiectelor la Istorie, la Adevărul Live

adevarul.ro te meditează pentru Bacalaureat 2013 şi Capacitate 2013

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite