adevarul.ro te meditează pentru Bacalaureat 2013 şi Capacitate 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care învaţă în această perioadă pentru examenele de Bacalaureat 2013 (10 iunie – 5 iulie) şi Capacitate 2013 (25 – 27 iunie) vor putea accesa începând de vineri, în secţiunea de Educaţie a site-ului adevarul.ro, lecţii video în care profesorii din liceele de top explică modul de rezolvare a subiectelor la principalele materii de examen, oral şi scris.

Profesori de română, matematică, engleză, informatică sau istorie vor preda lecţii video de aproximativ 30 de minute în care explică, plecând de la o variantă de test publicată de Ministerul Educaţiei, modul în care elevii trebuie să abordeze subiectele, care sunt punctele-cheie ce trebuie atinse şi ce presupune de fapt fiecare cerinţă.

Printre profesorii care le vor oferi elevilor ponturile necesare la examenele naţionale de Capacitate 2013 şi Bacalaureat 2013 se numără Cornelius Riegler, profesor de Istorie la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc“, Iulia Pop, profesoară de Limba Română la Colegiul Naţional „Sf. Sava“, Corina Milicin, profesoară de Limba Engleză la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“, Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic naţional de Matematică şi Costin Banu, profesor de Informatică la „Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti“ (ICHB).

Prima lecţie: cum să te prezinţi la proba orală de la Română

Prima „meditaţie“ online de mâine, vineri, va fi pentru proba orală de la Limba şi Literatura Română care va avea loc luni, examenul cu care debutează de altfel Bacalaureatul 2013.

Iulia Pop le va explica elevilor cum ar trebui să se prezinte la proba orală de luni, cum ar trebui să trateze subiectele, care sunt capcanele şi cum să iasă din ele cu bine.

Calendarul Bac 2013 şi Capacitate 2013

Probele orale la Română se vor încheia pe 12 iunie, urmează în perioada 17-21 iunie evaluarea competenţelor digitale, 25-28 iunie probele orale la limba străină, iar în perioada 1-5 iulie sunt programate probele scrise la Bacalaureat 2013.

Examenele la Capacitate 2013 vor avea loc în perioada 25-27 iunie (limba română, limba maternă şi matematică).

Calendarul examenului de bacalaureat naţional 2013, sesiunea de vară iunie-iulie 2013:

calendar bac 2013

Calendarul probelor de la evaluarea naţională 2013:

calendar evaluare naţională 2013

În ceea ce priveşte calendarul admiterii la liceu în 2013, completarea şi depunerea fişelor elevilor pentru repartizarea computerizată sunt programate pentru perioada 5-9 iulie 2013, pe 17 iulie are loc înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă, urmată de susţinerea acestora, în următoarele două zile. Rezultatele finale se afişează după data de 9 septembrie 2013.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite