Apel fără precedent la televiziunea rusă pentru înlocuirea lui Putin: „Trebuie să alegem pe altcineva” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un politician rus a lansat un atac neobișnuit la adresa președintelui Vladimir Putin, cerând ca liderul rus să fie înlăturat din funcție, relatează Daily Mail.

Boris Nadejdin
Boris Nadejdin a criticat invazia Rusiei în Ucraina. Foto Captură video Twitter

Politicianul de opoziție Boris Nadejdin, care a criticat invazia Rusiei în Ucraina, a afirmat în timpul unei apariții la canalul NTV că rușii trebuie să aleagă un alt lider la alegerile din anul 2024. 

„Trebuie să alegem pe altcineva, și nu pe Putin”, a afirmat Nadejdin. „Totul va fi bine atunci”, a mai precizat el. 

A fost pentru prima dată când cineva a solicitat înlocuirea liderului de la Kremlin la televiziunea rusă de când a început conflictul în luna februarie a anului 2022, a transmis Ministerul britanic al Apărării.  

Mai mult decât atât, Nadejdin a mai spus că, sub conducerea lui Putin, „nu avem cum să ne întoarcem în Europa". 

Trebuie pur și simplu să alegem diferite autorități pentru a guverna țara, care să pună capăt acestei povești cu Ucraina”, a declarat el la NTV, unul dintre cele trei canale de stat din Rusia. 

Nadejdin a mai precizat faptul că un guvern diferit ar permite Rusiei să „construiască relații” cu țările europene și „totul va reveni la normal”. 

Propagandistul lui Putin Ivan Trushkin a încercat rapid să-l întrerupă pe Nadejdin, răspunzând: „Mă așteptam să spui toate acestea". 

Însă, fără să se lase descurajat, Nadejdin a declarat: „Trebuie să alegem pe altcineva la alegerile prezidențiale din 2024, și nu pe Putin. Totul va fi bine atunci”. 

În timp ce propagandiștii lui Putin au criticat în mod deschis starea armatei ruse și eforturile de război, ei s-au ferit să îl condamne pe Putin, însă Nadejdin a făcut exact acest lucru. 

Nadejdin a fost un critic vocal al războiului încă de la începutul invaziei, dar este foarte probabil ca acesta să fie primul apel la înlocuirea lui Putin la televiziunea rusă de când a început”, se arată în actualizarea Ministerului britanic al Apărării.  

„Fără sens”

În luna ianuarie, Nadezhin a declarat că războiul este „fără sens". Fostul reprezentant al Dumei de Stat a mai spus în trecut că este „absolut imposibil să învingi Ucraina folosind resursele și metodele de război pe care le are Rusia". 

Iar criticile la adresa războiului lui Putin s-au intensificat în ultimele luni, șefii britanici din domeniul apărării sugerând că acest lucru ar putea fi din pricina declarațiilor constante ale șefului Wagner, Evgheni Prigojin, despre conducerea militară de la Moscova. 

„În ultimele 15 luni, Rusia a instituit limitări ale libertății de exprimare care nu au mai fost văzute din perioada sovietică”, a declarat Ministerul britanic al Apărării. 

Prigojin a lansat marți o serie de injurii la adresa acoliților lui Vladimir Putin, după ce Moscova a fost atacată de presupuse drone kamikaze ucrainene. Șeful Wagner i-a descris pe oficialii din domeniul apărării din Rusia ca fiind „ticăloși împuțiți”

Cunoscut pentru limbajul său, Prigojin a mai precizat: „Ticăloși împuțiți! Ce faceți? Ridicați-vă **** din birourile în care ați fost puși pentru a proteja această țară. 

De ce naiba permiteţi ca aceste drone să zboare până la Moscova? Cui îi pasă dacă zboară spre casele voastre din Rubliovka! Nu au decât să vă ardă casele!”. 

Reacția a venit după ce mai multe clădiri din suburbiile bogate ale Moscovei au fost avariate de presupuse drone kamikaze ucrainene, la doar câteva ore după ce Putin a declanșat o nouă serie de lovituri asupra Kievului. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite