Rusia construiește noul adăpost antiatomic al lui Putin, cu camere operaționale și de comunicații speciale pentru oficiali

0
Publicat:

Dictatorul rus Vladimir Putin va avea la dispoziție un nou adăpost antiaerian cu camere operaționale și camere speciale de comunicații pentru oficiali.

Vladimir Putin FOTO: Profimedia
Vladimir Putin FOTO: Profimedia

Administrația prezidențială rusă va construi un nou adăpost antiatomic pe teritoriul Spitalului Clinic Central din Moscova, unde sunt tratați înalți oficiali ruși, scrie www.yahoo.com.

 Informații despre acest lucru au apărut pe site-ul web rusesc de achiziții publice la 26 mai, cu un cost inițial de 35 de milioane de ruble rusești (aproximativ 500.000 de dolari SUA).

Documentația se referă la construirea unei "structuri de protecție a apărării civile" pe strada Mareșal Timoșenko nr. 15, unde se află Spitalul Clinic Central din Moscova, care tratează înalți oficiali și politicieni ruși.

Achiziția este programată să se încheie la 20 decembrie 2023.

Documentele nu precizează suprafața adăpostului antiatomic și nici capacitatea acestuia, dar indică faptul că "adăpostul de protecție civilă" de la Spitalul Clinic Central include, de exemplu, săli de operație, preoperatorii și de pansamente.

De asemenea, proiectul de acord prevede că adăpostul antiatomic trebuie să asigure funcționarea unor sisteme speciale de comunicare "pentru funcționarii care fac obiectul protecției statului" și "să doteze sediile funcționarilor în cauză cu mijloace tehnice de protecție împotriva scurgerii de informații clasificate".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite