Reacția lui Putin, după atacul cu drone asupra Moscovei: o încercare de a intimida Rusia şi pe cetăţenii săi

0
Publicat:

Vladimir Putin a afirmat marţi că atacul cu drone care a vizat în zori Moscova, unul fără precedent, a fost o replică la o lovitură rusă contra cartierului general al informaţiilor militare ucrainene, transmite AFP, citată de Agerpres.

Vladimir Putin. FOTO Profimedia
Vladimir Putin. FOTO Profimedia

„Am evocat deja posibilitatea unor lovituri împotriva centrelor de luare a deciziilor. Cartierul general al informaţiilor militare (ucrainene), care a fost atacat în urmă cu două sau trei zile, face parte dintre acestea'', a declarat Putin la televiziune.

Preşedintele rus a adăugat că, „drept răspuns, regimul de la Kiev a ales o cale diferită''.

Potrivit lui Putin, citat de Reuters, acest atac cu drone, cel mai mare comis de Ucraina împotriva Rusiei, a reprezentat o încercare de a intimida Rusia şi pe cetăţenii ruşi.

Oficialii ruși au spus că opt drone au vizat zone civile din Moscova şi din jurul acesteia, unde trăiesc în total aproximativ 21 de milioane de oameni, la primele ore ale zilei de marţi, dar că fie dronele au fost doborâte, fie au fost deviate cu ajutorul unor echipamente electronice speciale.

Potrivit şeful statului rus, răspunsul Kievului a fost unul „terorist''.

„Acesta este în mod clar un indiciu ale activităţii teroriste'', a menţionat Putin.

Liderul de la Kremlin a adăugat că apărarea aeriană în regiunea Moscova va fi consolidată.

„Prognozăm o creştere a numărului atacurilor”

Un consilier prezidenţial ucrainean a respins acuzaţia că Ucraina ar fi implicată direct în atacul cu drone asupra Moscovei, dar a precizat că Kievul se bucură să vadă asemenea evenimente.

„Evident, suntem mulţumiţi de ce vedem şi prognozăm o creştere a numărului atacurilor. Dar, desigur, nu avem nicio legătură în mod direct cu asta'', a spus consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite