Atac cu drone în vestul Rusiei, unde au fost vizate obiective ale infrastructurii energetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin două instalații de petrol și gaze au fost vizate de atacuri cu drone în timpul nopții în vestul Rusiei, au declarat vineri oficialii, pe fondul intensificării atacurilor cu drone în regiunile rusești din apropierea graniței cu Ucraina, relatează Moscow Times.

Rămășite de drone în regiunea vestică Smolensk FOTO t.me/anohin67 via Moscow Times
Rămășite de drone în regiunea vestică Smolensk FOTO t.me/anohin67 via Moscow Times

Cel puțin două instalații de petrol și gaze au fost vizate de atacuri cu drone în noaptea de joi spre vineri într-o regiune din vestul Rusiei, au declarat vineri oficialii, pe fondul intensificării atacurilor cu drone în regiunile rusești din apropierea graniței cu Ucraina.

"Două drone cu rază lungă de acțiune au atacat obiecte din complexul de combustibil și energie în jurul orei 3 dimineața", a anunțat Vasili Anohin, guvernatorul interimar al regiunii Smolensk, în apropiere de granița cu Belarus.

El a precizat că au existat pagube, dar că nimeni nu a fost rănit.

Baza, un canal Telegram cu presupuse legături în serviciile de securitate rusești, a identificat una dintre ținte ca fiind o rafinărie aparținând companiei de stat Transneft, în satul Peresna, regiunea Smolensk.

O a doua dronă a vizat o stație de distribuție a gazului și a avariat o clădire administrativă în satul Divasi, a precizat Baza.

Acesta este al doilea atac asupra instalațiilor petroliere rusești în această săptămână. Kievul nu comentează în general rolul său în atacurile asupra teritoriului rusesc.

Atacuri în mai multe regiuni de graniță

Tot vineri, sistemele de apărare aeriană rusești au doborât "mai multe drone ucrainene" în regiunea Kursk, în apropiere de granița cu Ucraina, potrivit guvernatorului Roman Starovoit.

Acesta a publicat imagini cu un bloc de apartamente și mai multe case particulare care, potrivit lui, au fost avariate în urma atacurilor cu drone.

Alexander Bogomaz, guvernatorul regiunii învecinate Briansk, a acuzat forțele ucrainene că au bombardat două sate.

El a declarat că două case au fost incendiate, dar nu sunt răniți.

Regiunea Kaluga, care se învecinează atât cu regiunile Briansk, Smolensk, cât și cu Moscova, dar nu are graniță cu Ucraina, a raportat, de asemenea, explozii la primele ore ale dimineții.

Guvernatorul regiunii Kaluga, Vladislav Șapșa, a declarat că un "obiect neidentificat" a explodat în momentul impactului într-o pădure și nu a provocat pagube.

Numărul atacurilor cu drone asupra unor ținte din Rusia a crescut dramatic în ultimele săptămâni, înaintea a ceea ce se așteaptă să fie o iminentă contraofensivă ucraineană.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite