Rusia se plânge că nicio țară nu a condamnat loviturile ucrainene asupra regiunii ruse Belgorod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kremlinul a denunţat o absenţă a criticilor internaţionale după loviturile ucrainene asupra regiunii Belgorod, frontalieră cu Ucraina, unde Rusia a anunţat joi că a respins un atac de amploare.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin FOTO: Profimedia
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin FOTO: Profimedia

"Comunitatea internaţională are toate posibilităţile de a vedea imaginile, de a citi articole în care se descriu loviturile asupra unor imobile rezidenţiale, infrastructuri sociale etc.", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie Agerpres.

"Şi încă niciun singur cuvânt care să critice sau să condamne regimul de la Kiev pentru acest lucru", a acuzat el, dând asigurări că acest atac nu va avea "nicio influenţă" asupra conduitei campaniei militare ruse în Ucraina.

Armata rusă a afirmat joi că şi-a mobilizat aviaţia şi artileria pentru a respinge un atac ucrainean asupra regiunii frontaliere Belgorod, unde bombardamente masive în ultimele zile au determinat numeroşi locuitori să fugă.

Unsprezece persoane au fost rănite joi în regiune, potrivit autorităţilor locale.

Peskov a subliniat că Vladimir Putin obţine "în permanenţă" informaţii de la serviciile de securitate şi autorităţile de la faţa locului şi că preşedintele se ocupă "activ" de furnizarea de ajutor civililor care fug din calea luptelor.

Marţi, Moscova a fost lovită de un atac cu drone fără precedent, care a produs pagube uşoare şi a provocat rănirea uşoară a două persoane.

Drept reacţie la acest atac, un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane a dat asigurări că Washingtonul nu susţine "atacurile în interiorul Rusiei" şi se concentrează pe furnizarea de echipamente şi instruire Kievului.

Tot joi, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, a declarat că acele coridoare stabilite pentru transportul de cereale sunt folosite pentru a lovi coasta rusă, relatează agenţia de ştiri TASS, preluată de Reuters.

Acordul de transport al cerealelor prin Marea Neagră asigură coridoare sigure de transport maritim pentru a facilita exportul de cereale ucrainene şi ruseşti. Rusia şi-a exprimat în mai multe rânduri îndoiala în privinţa viitorului acestui acord în ultimele săptămâni.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite